Zwangerschapskilo’s verliezen (en nog vele kilo’s extra)

Ik vertelde jullie al eerder over mijn grote roze mama wolk! Nu ik 8 maand mama ben is deze wolk nog steeds even roze.

Ik geef toe: er zijn vaak momenten dat ik moe ben, de kleine liever even bij iemand anders laat, even mijn eigen ding wil doen,… Maar de liefde voor mijn gezinnetje blijft groot.

Ik vertelde eerder ook al over de grijze stippen die in mijn wolk leven.

20160606_110051

De grootste grijze stip, je mag het zelfs al een serieuze vlek noemen, is mijn lichaam. Het leek op helemaal niet meer op hoe ik mezelf kende. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik niet alles op de zwangerschap mag steken.Ik was al op mijn dikste ooit nog voor ik zwanger werd.

Samenwonen +4 kg, Stoppen met roken +8 kg, zwangerschap +3 kg (en eenย totaal veranderdย lichaam)

Ik herken mezelf niet meer, al enkele jaren niet meer maar nu werd het tijd om er iets aan te doen. Ik wil terug fier zijn op het lichaam dat ik onder mij zie!

20160610_173937

Ik heb het al een paar keer vermeld, er zijn al ettelijke kilo’s verloren. Ik weet niet of jullie het op de foto’s zien maar er staat 13kg minder op de weegschaal.

Min 13 kg op 5 maand tijd.

Vind ik een super prestatie van mezelf. Voornamelijk omdat ik koos voor een manier waarbij ik zelf nog gelukkig was. Geen crash dieet, geen huilerige dagen, geen hoofdpijn, geen energieverlies,… Een gezonde en gelukkige levenstijl.

Nu niet denken dat ik volledig hervormd ben. Ik ben en blijf een persoon die gaat voor het glaasje alcohol, de hapjes op tafel, een dessertje na mijn eten,… Ik heb gewoon ontdekt dat alles net iets gezonder kan.

De drie grootste zaken waarbinnen ik veranderingen bracht:

  • Voeding ( natuurlijk!)
  • dagelijkse beweging
  • Sport

Aangezien alles een beetje te veel is om in 1 bericht mee te geven zal ik ze opsplitsen. Je kan dus de komende weken verschillende afslankberichtjes verwachten!

 

 

 

Wat je ook kan interesseren:

1 reactie

  1. Interessant!! Ik herken het ook wel een beetje, was voor m’n zwangerschappen ook op m’n dikste, en na beide zwangerschappen bleven er een aantal kilo’s hangen, waardoor ik toch op zowat 12 extra kilo’s was blijven zitten… Helemaal niet leuk, ik voelde le er echt niet goed bij, ook al was ik nog altijd niet ‘dik’ zoals ze dat zeggen. Maar zoiets zit ook voor een heel groot deel tussen de oren en als je je niet goed voelt in je vel, maakt het niet uit hoeveel kilo er op de weegschaal staan vind ik.., (behalve als je natuurlijk in anorexiatermen spreekt, maar je snapt wel wat ik bedoel wrsch…). Ik ben vorig jaar gewoon ineens begonnen aan een dieet bij een diรซtiste, want heb die opvolging nodig. Op een half jaar tijd was ik de meeste overtollige kilo’s kwijt en het lukte me lang om op geWicht te blijven. Alleen nu, nu we verhuisd zijn en we in een tussenin-situatie zitten waarin ik niks echt herkenbaar of structuur heb, lukt het me niet goed. Ik ben dus benieuwd naar je tips, want wie weet kan ik ze hier wel toepassen ๐Ÿ˜‰

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.