Wiegbekleding

Ik liet jullie al eerder de slaapzakjes zien die ik maakte voor onze toekomstige kleine deugeniet. De lua en de slaapzacht.
Ze werden beide gemaakt in de kleuren die we kozen voor de kinderkamer: grijs en okergeel.

Ik kreeg van mijn peter en tante een fantastisch mooi retro rieten wiegje. Ideaal voor ons kleintje om in te slapen. De bekleding was echter iets minder mijn stijl en nogal enorm meisjesachtig.
Tijd dus om achter de naaimachine te kruipen!

Het patroon 

Het hele patroon werd zelf uitgedokterd, het werd voornamelijk gemaakt zonder al te veel te meten. Er werd af en toe wat stof over het wiegje gegooid, op zijn plek geschoven, afgetekend, geknipt,… Het werd al doende gemaakt. 
Ik maakte: 
  • Een rand voor het bedje, zodat ons kleintje het niet in kan vast komen te zitten. Ik koos voor een enkele stof zodat het zeker voldoende lucht doorlaat. 
  • Een hemeltje: we hebben een huis zonder inkijk en daardoor ook geen gordijnen. Ik ben zelf opgegroeid in een huis zonder gordijnen, ik vind het zelf niet erg om te slapen in het licht. Gordijnen vind ik enkel maar stoftrekkers. Ik hoop dat ons kleintje hierin mee gaat. Maar voor de zekerheid heb ik toch een verduisterende hemel gemaakt. Je kan hem langs voor toeknopen zodat het zo min mogelijk licht doorlaat. 


De Stoffen 

De gele stof kocht ik in Veritas. Het is dezelfde dan degene ik gebruikte voor de lua. 
De grijze stof kocht ik in de Abdijstraat. 
Nu staat al het slaapgerief klaar ๐Ÿ™‚ 
Nu is het morgen nog de verzorgingsspullen klaarkrijgen en dan zijn we er klaar voor ๐Ÿ™‚ 

Wat je ook kan interesseren:

5 reacties

  1. Leuk he, een wieg bekleden zonder patroon. Zo heb ik het destijds ook gedaan. Draperen, stikken en weer proberen. Had je nog stof over, bijvoorbeeld voor een knuffel of misschien wel (luier)tas?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.