Tilda top + give away

Vele kilo’s verliezen vraagt om nieuwe kledij :-). Ik had een stapel kleren bijgehouden: “Mijn hier wil ik terug in raken stapel”. Het is gelukt, ik pas er terug in. Maar nu blijkt: er zijn wat jaren over gegaan: mijn stijl en figuur zijn toch wat veranderd. Die korte topjes en laaghangende broeken zijn niet echt nog mijn ding.

Er dient dus veel nieuw gekocht te worden! Dat is ontzettend leuk, maar ook wat kostelijk.

Dus we maken zoveel mogelijk zelf. Te beginnen met de basics! Eenvoudige topjes!

streep 2

Het patroon


Ik draag graag geklede topjes. Ik maakte er al eentje zonder mouwen, maar ik wou er ook met mouwen in mijn kast.

Het Tilda patroon van La Maison Victor voldeed aan mijn eisen: 3kwartsmouw (staat me beter als een kort mouwtje) en loszittend rond de buik.

Het topje is ontzettend gemakkelijk te maken. Het zat in no time in elkaar! Het enige waar ik niet zo tevreden van ben is de split achteraan. Hij valt naar beneden en valt open. Mijn vriend zegt dat het niet stoort, ik ben er nog niet volledig uit 🙂 Wat vinden jullie?

streep 1

De split valt niet hoe het zou moeten. Wat vinden jullie, Storend?

De stof


Ik heb iets met streepjes, vind het steeds zo leuk. Ik kocht al veel met streepjes voor ons zoontje, nu na 10maand hoor ik plots van mijn vriend dat hij streepjes haat. Olala die communicatie! 🙂

Minder streepjes voor de zoon dus, maar hé. Hij heeft niets te zeggen op mijn kleding! Hij moest achteraf toegeven dat hij dit topje wel leuk vind! 🙂

Ik vond het stofje bij Stoffen Pauwels. De winkel verkoopt volledig uit! Nog tot eind september. Alles aan -40%! Dus zeker eens gaan kijken!

Het is een dikke tricot, zoals La Maison het voorschrijft. Het is hierdoor een warm topje maar super zacht! Ideaal voor de herfst!

streep 3

Een geslaagd topje vind ik! Er komen er dus meer. Ik ga ze ook eens proberen maken in dunnere stofjes zodat ik wat gekledere versies krijg! Ik voel bandwerk opkomen.

 

En dan nu de give away!


Willen jullie ook jullie basics wat bijwerken? Ik mag van La Maison Victor het Jacky vest patroon weggeven! Een basic vestje dat zeker ook op mijn to sew lijst staat!

Het toffe aan deze patronen is dat je er verschillende video’s bij krijgt!  Dus ook ideaal voor beginnende naaisters!

Omdat ik jullie, mijn volgers fantastisch vind geef ik er nog een mooi katoentje bij!

20160814_165550

Wat moet je doen om kans te maken op dit patroon en stofje? Gewoon een boodschap achter laten op dit bericht. De foto zal ook op instagram verschijnen. Daar een reactie achterlaten is een extra kans. De foto reposten onder #stoffenspulletjes is nog een extra kans :-).

Volgende week 23/06 zal er een gelukkige winnaar getrokken worden! Veel succes.

Wat je ook kan interesseren:

21 reacties

 1. Dat moment dat je er terug in past: zaligggg en echt bijzonder. Oh echt zoveel lof voor jou, een echte doorzetter. Geniet ervan ;-). En streepjes zijn het gewoon. Net de zara van oostende leeggekocht aan streepjes voor het hele gezin :-). Oh ja dat patroontje winnen zou ik ook niet erg vinden.

 2. Hallo,

  De Tilda top ligt nu bijna 6 maand in m’n kast. Met stof erbij. Klaar om te maken. Maar ik durf er niet goed in knippen. Bang om de foute maat te maken 😊 ik maakte al een top van lmv, veel te groot en daarna een rokje veel te klein. Ik denk dat er echt iets mis is met m’n lichaam😉
  Maar nu je zegt dat het echt makkelijk is, ga ik miss wel aan de slag in een proefstofje. Om dan m’n mooie stof te tackelen😎. Bij deze wil ik graag deelnemen aan de giveaway.

 3. Proficiat met het mooi resultaat qua afvalrace. Ik vind de top jouw heel mooi staan, wat de rits betreft kan ik het niet goed beoordelen want ik zie het niet goed op de foto. Maar ik vind het zeker het dragen waard.
  Ik ding graag mee om het patroontje te winnen. Misschien heb ik eens geluk.

 4. Ben ook bezig aan de Tilda top. Ik heb hem geknipt in roze piqué, dus nog benieuwd hoe dat gaat uitdraaien,
  Waag mijn kans voor de give-away

 5. Ik vind de top mooi vallen, ‘doorhangen’ stoort niet voor mij, maar dat is natuurlijk persoonlijk 🙂
  Leuke give-away, ik doe graag mee (zou als beginner wel een uitdaging zijn, maar het proberen waard)!

 6. Mooi hoor, ik kan de foto’s niet groter krijgen, dus vind het moeilijk om de achterkant goed te zien 😉

  Ik moet ook aan de slag, maar dan door een groeiende buik de komende maanden 😉 Zo’n vestje zou dan ideaal zijn en ook nog achteraf te dragen!

 7. Alhoewel de vest er niet eenvoudig uitziet vertrouw ik op jou aangezien je zegt dat het ook voor beginners goed te doen is. Ik zou dus heel graag meedoen aan deze wedstrijd. (Voor het stofje alleen al zou ik niet twijfelen :D)

 8. Graag doe ik ook mee aan de wedstrijd!
  Ik heb trouwens al enkele tilda tops gemaakt. Bij de eerste viel de split niet zo goed (zoals hierboven omschreven) dus eerst eentje gemaakt met kleinere split, dan de split weggelaten en enkele zonder halsbeleg (Biaiselint in de plaats) met het achterland in 1 stuk. Veel beter hoor!

 9. Graag doe ik mee voor het patroon. Vesten maken doe ik niet, maar voor alles is er een eerste keer. Nu dat ik zie dat de Tilda top toch mooi valt, zal ik er ook eentje maken voor de herfst. Enne, die strepen zijn mooi hoor.

 10. Heel mooi! Ik denk dat ik het patroon van de top eens ga opzoeken in de bib. Ook het patroon van het vestje heb ik niet dus zou er super blij mee zijn!!

 11. Ik vind het split niet zo storen hoor! En hier ook strepen-liefde alom. Dat Jacky vest zou me wat uit mijn comfortzone trekken, misschien net de schop onder mijn komt die ik nodig heb:)

 12. Mooie top, helemaal mijn stijl! Ik snap wel wat je bedoelt met de split, maar het stoort inderdaad niet echt. Eventueel zou je misschien nog een extra knoopje iets lager kunnen zetten misschien en de bovenkant iets verder naar binnen werken?

  Mooie website heb je verder, leuk! En super dat je een give-away doet, ben altijd op zoek naar vestjes 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.