Swap: de honey bun pouf

Ik toonde jullie net welke leuke cadeautjes ik kreeg. Natuurlijk heb ik zelf ook iets gemaakt ๐Ÿ™‚

Eens naaien voor 2 meisjes ๐Ÿ™‚ Ik had heel roos en vol bloemen kunnen gaan. Maar zelf nu ik mag, blijkt dat niet mijn ding te zijn! En ook niet van de meisjes. Ik kreeg een hele kleine inkijk in hun kamer en kreeg hun kleuren te zien! Dus ik kon aan de slag.

Wat denken jullie: zien ze er tevreden uit? ๐Ÿ™‚

Bekijk voor meer foto’s zeker Veerle haar blog even!

Seppe speelde met heel veel plezier even model ๐Ÿ™‚

Het patroon


Na even nadenken herinnerde ik me een patroontje dat ik al heel lang heb liggen. De Honey bun poufs van Amy Butler. Een patroontje dat ik helemaal vergeten was maar me nu ineens te binnen schoot.

De hele poef wordt gemaakt met 1 patroondeel. Je hoeft het wel 30 keer te knippen en aan elkaar te naaien. Voor extra stevigheid werd elke naad getopstiched dus het gaf wel wat bandwerk.

Op de foto’s van het patroon kan je onmogelijk zien hoe groot de poufs zijn. Tot mijn verbazing waren ze veel groter dan ik verwachte. Maken ze extra leuk! ๐Ÿ™‚ De uitleg gaf echter aan dat 2 zakken voldoende zijn om de pouf op te vullen. Zo zou ik ongeveer binnen budget blijven. Maar helaas, ik had al 3 zakken nodig voor eentje. Helaas heb ik dus maar 1 pouf kunnen vullen. Ik vond het heel erg om Leni te moeten teleurstellen. Maar gelukkig ging mama onmiddellijk het nodige materiaal bijhalen en werd ook haar zak gevuld!

De Stoffen


We spraken een budget van ongeveer 25 euro af. Na wat rekenen besefte ik dat mijn vulling ongeveer dat bedrag zou zijn. Geen geld meer dus voor designer stoffen:-)

Ik kroop in mijn eigen stoffenkast en vond stofjes die heel goedkoop maar toch stevig en mooi waren. Marte haar kleuren zijn petrolblauw en okergeel. Leni gaat voor een regenboogkamer met vele verschillende, warme kleuren. Kan je raden wie welke pouf kreeg!

De beige stof met petrolblauwe mini ruitjes kreeg ik ooit van mijn grootmoeder. Zoveel stof dat ik ook een pouf voor Seppe kon maken, die is er namelijk ook heel hard fan van zoals jullie zien.

De gekleurde stoffen kocht ik ooit voor 1 euro bij een stoffen uitverkoop.

Vulling kocht ik bij Gamma.

 

Ik hoop dat de dames tevreden zijn ๐Ÿ™‚ Ik en Seppe zijn zelf in ieder geval al fan!

Benieuwd naar wat de andere dames maakten voor hun swap? Bekijk het zeker even! Zeer leuke dingen!

woohoo by Davina * just Delphine * blogrevolution * c’est Saar * hutse pruts * sewingalacarte * de zussen (2 blogberichten!) * voor Milo * katrienette * de rode draad van tante Kaat * la vie de lady rose * stoffenspulletjes * 196

Wat je ook kan interesseren:

9 reacties

  1. Ooh, die ruitjesstof is van je grootmoeder… Marte en Leni zijn helemaal in de wolken met hun nieuwe aanwinsten. En ik kan ze alleen maar groot gelijk geven :-).
    Bedankt voor de hรฉle leuke swap, Ans!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.