Stik Belgique: de laptoptas

Stik Belgique, jullie zullen het ondertussen zeker wel al kennen. Een blogtour, verschillende give aways en de oproep aan alle naaisters om zoveel mogelijk Belgisch te gaan. Flaflinko is het genie achter dit concept. Alle info hierover en de give aways vind je op haar blog!

 

Voor mijn bijdrage aan de tour haalde ik het boek ‘Mijn tas’ nog eens boven. Een vriendin vroeg me een tas voor haar vriend te maken. Ze had namelijk mijn ‘ideale laptoptas’ gezien en was er helemaal verliefd op. Niet te vinden in de winkels dus ik ging aan het werk.

Dit is mijn eerste laptoptas die ik maakte en waar ik nu nog steeds mee rondloop. De tas ging al overal mee naartoe maar nog steeds stevig en mooi!


Aangezien het een Belgisch boek is vol met toppatronen. En ik het materiaal allemaal bestelde bij de fantastische, Belgische webshop K-Bas, is deze tas ideaal Sitk Belgique materiaal!

Dit is de tas die ik nu maakte:

 

 

Het Patroon


Zoals ik al zei greep ik opnieuw naar het boek Mijn Tas. Het blijft een boek vol met fantastische patronen en een super uitleg. Iets maken uit dit boek bezorgd je een fantastische tas en leert je een hoop naaitricks!

Ik maakte de brede Ida. Het boek beschrijft stap per stap hoe je alles maakt dus het is zeker haalbaar.

 

Ik krijg regelmatig vragen over hoe ik deze tas maak dus ik zet nog even alles op een rijtje.

  • Zoals je ziet kan je deze tas perfect maken uit kurkleer of nepleer. Alles blijft hetzelfde, enkel is alles een beetje stroever.
  • Omdat het kurkleer stevig is, hoeft extra versteviging niet. Ik koos er wel voor om volumevlies aan te brengen. Zorgt voor wat meer zachtheid om de laptop te beschermen. De bodem werd verstevigd met fast 2 fuse.
  • Ik paste de voorkant een beetje aan. Ik plaatste de handvaten achter de voorste zak. Ik verlaagde die zak ook enkele centimeters.
  • Aan de achterkant bevestigde ik 2 dikke rekkers zodat ik de laptop hierachter kan vaststeken.

Het materiaal


Zoals al vernoemd bestelde ik alles bij K-Bas. Nog steeds ben ik grote fan van deze shop! Super kwaliteit, snelle levering en dingen die je nergens anders vind. Wil je een tas maken? Dan moet je bij K-Bas zijn. Alles behalve de voering werd bij haar besteld.

Toen ik het donkerbruin kurkleer zag was ik onmiddellijk verliefd!

De kurkenstoppen voering kocht ik bij modecoupon. Ik plaatste ook een persoonlijke boodschap met flexfolie in de tas. Zo werd het een prachtig cadeau van mijn vriendin aan haar man.

Ik vond de tas echt prachtig. Al een geluk mijn vriendin en haar man ook. Helaas hoorde ik net dat de tas (met laptop) uit de auto gestolen is. Ik kreeg net de vraag om exact hetzelfde exemplaar nogmaals te maken. Dus: als je ooit iemand met deze tas ziet lopen: het kan dus een gestolen exemplaar zijn!

 

Benieuwd naar andere Belgische creaties? Bekijk zeker deze blogs!

 

2 oktober

FlaflinkoMijn leven met 4 heldenZowiezohandmadeNaaisgeriefQueridaGirls in uniform

9 oktober

LarthWoohoo by DavinaMagnifiekaNoortjeprullemieMade by CaroBabarumSerial bagmakers

Petiteboutdechou128LieselloveMadame StofKrullenbolWenSJe  Sisko by Mieke

23 oktober

KaatjenaaiselsKhadetjesLily & WoodyStoffenspulletjesNononsonsmomsSo Popo SewMarieke Falderieke

Wat je ook kan interesseren:

8 reacties

  1. Deze tas staat ook al lang op mijn To-Sew-lijst. Nu ik jouw prachtige versies zie, gaat deze toch wel wat sneller gemaakt worden denk ik. Heel mooi gemaakt, prachtig gecombineerd!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.