Speelmat

Het naaien voor de komende baby is begonnen ๐Ÿ™‚ We zijn aan de slag gegaan. Maar in plaats van te beginnen aan belangrijke zaken, dingen die ik onmiddellijk nodig zal hebben, ben ik gegaan voor een ideetje dat al lang in mijn hoofd zat.

Tijdens het bijeen zoeken van de geboortelijst vond ik geen speelmat dat me kon bekoren. Voor Seppe leenden we er eentje, handig maar ik vond het niet zo mooi passen bij onze spullen. Zelf maken dus! ๐Ÿ™‚

06

Het Patroon


Ik had een aantal eisen waar de mat aan moest voldoen:

  • Ze moet blijven liggen, zodat ze naย  5 minuten spelen niet op 1 hoopje ligt.
  • Verhoogde randen zodat een rollende baby er niet af kan
  • Lekker zacht zodat leren zitten niet te pijnlijk is.

Om te kunnen werken met verschillende stofjes en om de mat wat speciaal te maken kwam ik op het idee om met een hoop verschillende kussentjes te werken. Het was dus even uitrekenen: een cirkel uitknippen en dat berekenen hoeveel kussentjes eraan kunnen. Best simpel patroon dus. (Wil je zelf niet rekenen, vraag maar naar mijn afmetingen dan zoek ik ze even op!)

De stoffen


Ik wou geen stofjes meer kopen. Mijn kast moet dringend verkleinen (de deurtjes gaan niet meer goed toe!) Dus het was even snollen. Zo kwam ik op het idee om restjes te gebruiken. Blijkbaar kocht ik al vaak zwart-witte exemplaren dus ik had wel wat liggen. ๐Ÿ™‚

Voor de cirkel koos ik voor wit: ik vind dit het mooiste staan + het is een iets leuker zicht als de witte kat er toch even is opgekropen.

Hoop enkel dat ik er geen spijt van ga krijgen met een smossende baby en peuter in huis. Dit is afwachten ๐Ÿ™‚

De restjes kocht ik zowat overal. De witte stof is van Ikea.

De cirkel van de mat kreeg 2 lagen van de dikste volume voering die ik in Veritas kon vinden. Deze kleeft niet dus ik bevestigde het eerst met een beetje lijm (die verdwijnt na het wassen) en vervolgens naaide ik het vast met 2 kleinere cirkels. De mat is hierdoor lekker zacht en stevig.

Het maakte het naaien niet al te gemakkelijk. Zie je me al zitten met heel deze mat onder mijn naaimachine ๐Ÿ™‚

Ik ben zelf heel tevreden van de mat. Ik ga ze nu al op Seppe zijn kamer leggen om een lees/speelhoekje te creรซren. ๐Ÿ™‚ Hij heeft ze al getest en vond ze best plezant.

Wat vinden jullie ervan?

Wat je ook kan interesseren:

8 reacties

  1. Supertoffe mat! Ik vond het ook altijd een ramp om een mooie te vinden, maar ze zelf maken, daar ben ik nooit opgekomen โ˜บ Enne, eerst plezante en dan pas nodige spullen maken, dat is toch gewoon het tofste?!

  2. Geweldig geestig, deze speelmat!
    En wit vrouw, wit kunt ge desnoods koken om het terug proper te krijgen, alles krijg je daaraf ;).

  3. waaauw, keitof en net toch wat anders dan anders, dat vind ik extra leuk! Die zijkantjes met kussentjes vind ik een geweldig idee! En zwart-wit is ook heel stijlvol! Heel geslaagd zeg!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.