Soms loopt het ook niet goed…

Ik had een zeer mooi vestje in gedachte.ย Een klassiek vestje, elegant. In een sportiever stofje. Ik zag het voor me, helemaal in orde. Ik maakte het in het leuke gezelschap van een grote groep naaisters. Ik dacht dat het niet kon mislopen. Het naaien verliep goed. Maar…

Het past niet. Heb al veel verkleint maar het lukt niet meer. Te groot dus, al een geluk past het perfect voor de mama. Zij blij. En in ruil breit zij me nu eenย fantastische vest! ๐Ÿ™‚

img_5530

Het Patroon


Omdat de patronen van La Maison Victor me normaal gezien altijd passen, heb ik deze keer ook niet nagemeten. Een beetje overmoedigheid die afgestraft is dus.

Het patroon, de Blanche vest, is zeker niet slecht. Het zijn enkel heel veel patroondelen, dus hou ze genummerd! ๐Ÿ™‚ Voor de rest lijkt het moeilijker dan het is, dus zeker haalbaar. Het lastige was voornamelijk dat je pas goed kan passen wanneer voering en vest in elkaar zitten. Zo kwam ik dus heel laat te weten dat het niet past.

Dus tip: ik maakte mijn normale kledingmaat. Wil je het zelf ook maken, zeker eerst nameten!

img_5529

 

De Stoffen


De buitenkant werd gemaakt uit een punta di roma die ik kocht op het stoffenspektakel. Het was een goedkoop stofje maar wel enorm leuk. Je ziet het niet op de foto’s maar het is een lichtgrijs met een zwart spikkeltje. Ik gebruikte wel de ruwere achterkant van de stof. De voorkant heeft een schijn die ik niet zo leuk vond.

De vest werd gevoerd met een camel tricot van bij MonDepot.

img_5528

Geen flatterend vestje dus. Het loopt hier dus niet altijd goed, dat is duidelijk ๐Ÿ™‚

Al een geluk heb ik de mama blij kunnen maken!

Wat je ook kan interesseren:

3 reacties

  1. oooh, zo jammer!! want dat ziet er keitof uit en volgens mij ook best wel een werkje!!amai! maar idd, wel fijn dat je je mama blij hebt kunnen maken, zo is het niet verloren en verdwijnt het niet ergens in een verre kast! en krijg je in ruil een waarschijnlijk even leuke vest terug ๐Ÿ™‚

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.