Softshell vest

Het weer wordt slechter en een vestje was nodig. Toen Seppe om zijn vossenjas vroeg besefte ik me dat deze de blog nog niet gehaald heeft. De foto’s trok ik al voor de zomer, Seppe is al iets groter maar het jasje past nog super.

Het patroon

Het idee voor deze vest heb ik van Het Huis van Katoen. Daar zag ik zo een vestje in de etalage, ik kocht gelijk de stof en ging snel aan de slag! Zo schattig.

Mijn man was mee met het idee maar wou een verhoogde kraag in de vest, zodat het extra bescherming is tegen de wind. Ik zocht een tijdje naar een geschikt patroon en kwam bij het boek I Love Sweaters uit.

Ik maakte de Mikina hoodie, maar knipte het voorpand in 2 stukken met middenvoor een cm naadwaarde voor de rits. Idem voor de kap. Geen grote aanpassingen en leuk resultaat! Nu ik het me bedenk: de trui wil ik ook nog eens maken ๐Ÿ™‚

Het materiaal

Ik kocht de stof dus bij Het Huis van Katoen. Een heel leuke winkel met mooie stoffen. Helaas is het ver van mijn huis, anders zou ik er wekelijks langskomen!

De kap voerde ik met zwarte tricot (een restje uit mijn kast). De rits kocht ik in Veritas. De zwarte boordstof had ik ook nog in de voorraad.

En dan nu nog enkele schattige foto’s. Ik kan niet kiezen ๐Ÿ™‚

Wat je ook kan interesseren:

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.