Slaapzakjes: de ideale stofjes

Toen ik zwanger was vond ik het moeilijk om uit te zoeken waar hij onder zou slapen. Een dons mag niet, slaapzakjes moeten ademend zijn, is het te warm/koud,…

In de winkel koop je u slaapzakje voor de winter of zomer. Maar als je ze zelf maakt is het even zoeken.

IMG_4774

Het Patroon


Ik won een lange tijd geleden het fantastische Lua patroon bij twee emmertjes water. Het is een fantastisch patroon van Straightgrain. Het ideale patroon dus ik blijf het maar maken. Het werden: 3 zomerversies (1 voor gebruik, 1 extra en dan nog eentje voor de crรจche). Dan werden er ook nog eens baby’s geboren, het ideale cadeautje. Resultaat: 5 nieuwe prachtige Lua’s!

Scroll zeker even voorbij de foto’s want ik vertel nog meer over de stoffen die ik gebruikt heb.

lua 4

lua 5

lua 1

lua 2

lua 3

De stoffen


Zoals ik zei was het even zoeken naar de ideale stoffencombinatie.

Mijn eerste Lua die ik maakte was voor de winter. Ik gebruikte 2 lagen katoen met een ademende voering tussen. Ik vond de voering nogal een gedoe en het katoen kwam steeds gekreukt uit de was. Ik strijk niet zo graag ๐Ÿ™‚

Na wat zoeken vond ik deze oplossing:

Voor de winter slaapzak:

Buitenlaag in tricot of sweaterstof (als je hem heel dik wil)

Binnenlaag: Dikke sweaterstof

Voor de zomer slaapzak:

Buiten en binnenlaag in een dunne tricot.

Tip: Omdat de tricot rekt, verstevig ik de knoopgaten binnenin met mijn restjes flockfolie. Een gemakkelijk, kosteloze manier om de gaten niet te laten meerekken!

Omdat ons kleintje houd van knuffelen met een dekentje gooi ik nog steeds iets over hem. In de zomer gebruik ik een grote tetradoek. In de winter een fleece.

IMG_5019

De slaapzakjes hebben mijn ventje al veel goede nachtjes bezorgd! Er gaan er dus zeker nog meerdere gemaakt worden.

 

Stoffen komen van: PiekeWieke, Moens, Rumardy, little Vixen

 

Wat je ook kan interesseren:

5 reacties

  1. Tof en schoon!!! Ik kwam er eigenlijk niet toe om slaapzakken te maken, al had ik dat wel gewild en had het goed gebruikt kunnen worden! Sowieso wel een topkadootje ook! Bedankt voor de stoftips!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.