Schattigheid in een wikkeldeken

update: op mijn zelf maken pagina vind je een link naar het patroon en de tutorial om zelf dit dekentje te maken.ย 

2 jaar geleden maakte ik voor Seppe een wikkeldeken. Het patroontje vond ik gratis online.

Al snel bleek dat het dekentje ontzettend veel gebruikt werd. Seppe heeft er continu in geslapen. Dekentje vuil was onmiddellijk wassen.

Dus ook Eli kreeg zo een dekentje. Twee zelfs ๐Ÿ™‚ Want ik vermoed dat er steeds minder tijd zal zijn voor onmiddellijk wassen ๐Ÿ™‚

Ik toon jullie vandaag al het meest schattige :- ) Het tweede dekentje zal ik in een volgend bericht showen! Het dekentje zit heel handig in elkaar en is hierdoor meervuldig bruikbaar! Dat toon ik jullie later ๐Ÿ™‚

Het patroon


Zoals ik al zei vind je het patroon gratis online. In 3 verschillende maten zelf.
Ik maakte het wel zonder biais, omdat ik dit mooier vind en het geeft een zachter resultaat. Het is gemakkelijk te laten, een kwestie van naadwaarde bijtekenen en dan logisch nadenken. ๐Ÿ™‚ Kom je er niet uit, vraag gerust dan stel ik een stappenplan op!

Ik voegde er 2 oortjes toe om alles nog een beetje schattiger te maken.

ย De stoffen


De blauwe stof is een zacht, iets dikker katoentje dat ik ooit van mijn grootmoeder kreeg. Er zit een kleine bruine en zwarte spikkel in. Het bruin past perfect bij de bruine teddyfleece. De teddy fleece heb ik al een tijdje in mijn kast liggen, geen idee meer waar ik het ooit kocht.

 

En dan nu nog een beetje schattigheid. Mijn model was niet al te gelukkig tijdens het trekken maar gelukkig seut hij zelf schattig!

Wat je ook kan interesseren:

41 reacties

 1. hij is echt superschattig, zo schattig dat ik moeite moest doen om naar uw schoon dekentje te kijken ๐Ÿ˜‰
  aangezien wij hier geen geluid bij hebben valt het mee dat hij niet zo blij is :p

 2. Prachtig!
  Het patroontje staat jammer genoeg niet meer online … Moest je het zien zitten om het me door te mailen, zou ik dat superfijn vinden. Mijn beste vriendin bevalt nog deze week, dus het zou een mooi en handig cadeautje zijn ๐Ÿ™‚

  1. Ik kijk het dus morgen eens na of ik het nog terugvind op mijn pc! Anders moet ik een manier bedenken om mijn getekende versie online te krijgen! Ik hou je op de hoogte!

 3. Ook ik ben zeer geinterseert in het partroontje ik geef je hier on der mijn e mail .In dien het gaat voor jou zoniet even goede vrienden grtjs

 4. Super mooi en schattig inderdaad! Ook eentje dat ik eens zou willen maken, mocht je het patroontje terugvinden wil ik ook graag een exemplaar.

 5. Wat ontzettend zoet! Mooie stoffen heb je ervoor gebruikt, vooral die heerlijke zachte teddy. Wat een bofkont, die Eli. Ik zou het patroon graag willen, als dit kan!

 6. Wauw! Wat een pareltje! Dat ziet me er een hรฉรฉl leuk wikkeldekentje uit met die zachte teddy langs de binnenkant.
  Je mag het naar mij ook doorsturen als je wilt!

 7. Ontzettend mooi dekentje! Mijn meisje wordt eind december geboren en zou deze graag voor haar willen maken. Zou je mij het patroon willen mailen? Alvast bedankt!

 8. Jammer dat het patroontje niet meer online staat, want ‘t is superschattig en ontzettend handig lijkt me. Kan je het patroontje ook aan mij bezorgen aub?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.