Patronen bewaren en versneden LMV’s

Patronen. Ondertussen heb ik er al heel veel gekocht, overgenomen en gemaakt. Boekjes in overvloed, veel inspiratie. Maar het werd hier een rommeltje. Tijd voor orde dus.

Ik zie mezelf als georganiseerde chaoot. Dat zie je vaak ook in mijn naaikast. Soms lijkt het wat rommelig maar ik heb meestal wel ergens een eigen structuur achter zitten. Zo ook met de aankoop van ringmappen die ik de voorbije maanden deed. Zeker niet allemaal dezelfde maar wel hetzelfde kleurenpalet.

Toen ik zag dat Feeรซrieke vinyl en flexfolie in huis had die perfect in dat palet horen, ging ik ten aanval ๐Ÿ™‚ Mijn cameo sneed mooie labels uit voor iedere kaft, zo vind ik alles makkelijker terug.

Iedere kaft zit gevuld met uitgetekende patronen. Telkens ik een patroon uitteken bewaar ik dit in een plastiek mapje. Op het etiket komt: maat, oorsprong en naam van het patroon. Met washi tape tracht ik indien mogelijk een fotokopie van het stuk op het mapje te kleven. In het mapje zitten alle patroonstukken (met duidelijk naam en soort op elk stuk vermeld, zo raken er geen stukjes verloren). Ieder mapje krijgt ook een blaadje met notities: hoe viel het patroon, wat zou ik volgende keer anders doen,…

Ik sorteer alles per soort. Mijn indelingen: man, vrouw allerlei, vrouw lmv- fibre mood- veritas, kinderspeelgoed, baby, kinderkleding, tassen en kleine accesoires. Iedere kaft heeft dan nog eens zijn eigen indeling (per maat of soort).

De 2 bovenste kaften zijn speciallekes. Dit zijn geen patronen maar… mijn La Maison Victor patronen.

Je leest het goed: ik sneed iedere LMV in stukken ๐Ÿ™‚

Het begon met een te grote stapel in mijn kast. Ik heb namelijk iedere LMV ooit gemaakt in huis. Ik zag lang geleden bij @sheenablogt het kapotte LMV idee verschijnen en na even twijfelen ben ik nu fan!

Door ze te verscheuren heb ik nu:

 • 2 dikke kaften die wel nog in mijn kast kunnen
 • De artikels, extra foto’s en extra sfeerfoto’s bewaarde ik niet, minder opbergruimte nodig.
 • Alle patronen zitten geordend per soort. Veel sneller iets terug te vinden.
 • Ik kon alle brei projecten aan mijn mama geven. Want eerlijk gezegd: ik ben er zelf niets mee ๐Ÿ™‚ en zij kan het wel!

Dit is de vrouwenkaft. Ik moet toegeven dat deze nu wel nipt wordt. Tijd voor een nieuwe te kopen.

Ten slotte heb ik nog 1 doos vol met patronen: grotere patronen (voornamelijk zelf afgedrukte en aan elkaar gekleefde), patronen die los in boeken zaten en aangekochte papieren patronen. Deze doos begint ondertussen ook goed vol te zitten. Niets meer kopen dus ๐Ÿ™‚

Oh, en ik kan je misschien ook ineens tonen hoe ik mijn flex, vinyl en flock rollen bewaar ๐Ÿ™‚ Daar heb ik de voorbije dagen ook wat voor geknutseld.

3 Paper bags kregen een leuke vinyl quote. Gevuld met mooi, gekleurde rollen.
1 Ding dat ik leerde: papieren transferfolie gebruiken op de zakken! Anders doe je ze dus stuk. Het is maar een tip dat ik meegeef ๐Ÿ™‚

Wat je ook kan interesseren:

11 reacties

 1. Zo geordend daar wordt ik vrolijk van en bedankt voor de tip van die papierenzakken want dat had ik ook altijd voor, ik ga op zoek naar papieren transferfolie

  1. Graag gedaan ๐Ÿ˜
   Ik word er zelf ook steeds happy van als ik nu mijn kast opdoe. Ik kocht het bij feeรซrieke. Dat is daar een hele rol voor 8โ‚ฌ ongeveer. Ga ik veel mee kunnen doen! ๐Ÿ˜

 2. Zo netjes, en zo mooi! Ik bewaar tijdschriften (hier meestal kook-exemplaren) ook niet volledig, maar scheur enkel de recepten uit die ik wil maken.
  Bedankt voor het linkje naar de papieren zakken! Ik ben al lang op zoek naar een grote voor mijn cadeaupapierrollen, die niet in de kast passen ๐Ÿ™‚

 3. Heel netjes. Ik werkte ook al met mapjes voor de patronen die ik uittekende . Het idee van de LMV uit mekaar te halen is een supergoed idee om patronen sneller terug te vinden. Als ik eens tijd vind ga ik mij daar ook aan zetten.

  1. Die ben ik vergeten tonen. Ik koop ze niet zo vaak. Enkel als er echt iets instaat dat ik wil maken. Ik heb houten bakjes van Ikea en daar bewaar ik ze in.

 4. Vraagje bij de LMV patronen. Voor je ze uit elkaar haalt, teken je alle patronen uit het boek apart over? Want alle patronen staan door elkaar op het raderblad (vrouw, man, kind) en kan je ze niet per categorie ordenen?

  1. De patroonbladen hou ik in zijn geheel. Die zitten in een doos per uitgave gesorteerd. Ik kies wat ik ga maken uit de kaft en kan dan de juiste patroonbladen uit de doos nemen. Dus die zitten niet per soort.

   1. Wat mooi zo met die labels! Maar de tijdschriften opknippen zou ik niet kunnen… Vroeger heb ik van mijn mama geleerd dat ik niet in boeken mag schrijven (bvb geel arceren in studieboeken) en sindsdien houd ik alles heel netjes, ook met het idee dat iemand anders er misschien ooit nog iets mee kan. Maar het lijkt me wel ontzettend handig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.