Oversized hemdjurk

Een hemdjurk staat al lang op de to sew lijst. Nu heb ik het geluk dat oversized mode is en dat ik er dus ook met dikke buik in pas. Ideaal dus om nu te maken.

Het patroon


Het boekje “FashionStyle” staat niet altijd op mijn aankooplijst. Maar ik kan het niet laten het steeds eens door te bladeren. De hemdjurk uit de laatste editie sprak mij onmiddellijk aan dus het belande in mijn boodschappenkar.

Ik maakte al eerder mijn lange blazer uit de vorige editie. Toen leerde ik dat de patronen goed zijn maar de uitleg wat zoeken is. Ik ging er dus vanuit dat het nu hetzelfde zal zijn.

Hoewel het patroon goed is qua pasvorm en het goed in elkaar zat, was het toch enorm prutswerk. Ik ben gewoon te werken met een onderkraag maar dat was hierbij het geval niet. De binnenkant vond ik niet afgewerkt genoeg hierdoor. Het was dus een kwestie van losmaken en een biais toevoegen binnenin. Ik vind dat je mijn gepruts een beetje ziet aan de kraag. Maar ja… niets is perfect ๐Ÿ™‚

De stof


Ik kocht deze stof vorig jaar in een klein stoffenwinkeltje in Malmedy. Een super zacht, dun viscose achtig stofje. Heel soepel vallend maar geen pretje om mee te werken. Het knippen was een hel wegens steeds verschuiven bijvoorbeeld.

Zoals je ziet is het vrij kort uitgevallen. Zeker met mijn dikke buik ๐Ÿ™‚ Ik zal er dus steeds een broek onder dragen. Ondanks het gepruts en de kleine mankementjes toch zeer tevreden. Het wordt hier vaak gedragen!

Wat je ook kan interesseren:

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.