Ode aan de Lua

Deze keer is het een Belgisch thema voor Let’s stick Togheter. (Weet je niet over wat ik spreek: bekijk deze berichten even voor meer info)

Ik koos voor deze opdracht: “Je Belgisch lievelingspatroon hacken”

Ik moest niet lang nadenken mijn lievelingspatroon is duidelijk de lua van Straightgrain . Het slaapzakje werd al ontzettend veel gemaakt.

Waarom in het zo super vind?

  • Het is gemakkelijk te maken. Eens je er eentje hebt gemaakt, maak je de volgende zonder al te veel nadenken.
  • Gemakkelijk te hacken: met paspel, zonder. Colourblocking of niet,… Steeds een iets ander resultaat ๐Ÿ™‚
  • Je kan je uitleven met stofjes. Eenvoudig, een printje, patroontjes,… Ik maakt hier ook zelf mijn stofjes voor met mijn Bobbin hood kit. Je kan ook kiezen voor eenvoudige stofjes en het iets extra geven met flock of flex.
  • Je hebt best veel slaapzakjes nodig: winter, zomer, 3 in gebruik (ik heb smossers in huis dus er liggen er vaak 2 in de was) en eentje extra voor in de crรจche. Ik vind de slaapzakjes in de winkel best prijzig, met zelf maken kan je besparen.
  • Ik vind het een leuk cadeau om te geven. En het wordt steeds met een grote glimlach ontvangen.

Dus zonder veel uitleg hierbij mijn reeks foto’s.

 

Kijk zeker ook een keertje naar hoe andere naaisters deze uitdaging aangingen:

 

 

FlaflinkoJust DelphineNathalie’s NaaiselsLarthTwo OwlettesNaaiz10e Sewing projectsStokstaartje doet het zoSewing ร  la carteMiss PixieGirls in UniformBlogliesjeYjonisBlogrevolutionViTessSewBelJust Just10196Woohoo by DavinaWollebolMaankindjesKreatrienWilwarin CoutureKatrienetteMa’am MusketierThe Needle of ChoiceFrullemieke Vlijtig Liesje KnutseltSpoetnikselsMolemiekeNaadjes en draadjesSewbidooDraadjesAdivastyleMade for InkaCrealiefjesStoffenspulletjesHutseprutsMarieke FalderiekeLunatiekKhadetjesLilliepawillieNaaisgerief

Wat je ook kan interesseren:

20 reacties

  1. Heel mooi zeg, en wat een grote collectie heb je! Jammer dat mijn ukkepuk al 18 maanden is, er kan nog maar 1 maatje gemaakt worden, anders kocht ik het patroon zo aan na deze post!

  2. Oh, zo’n schoontjes allemaal!! Ik kocht voor Giel meer dan genoeg slaapzakjes en had er nu voor Cas dus echt geen extra nodig, anders ging ik ook zeker eens aan de slag met dit patroontje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.