Naaitips: mijn machines deel 2

Graag geef ik jullie de komende weken enkele naaitips mee. Voornamelijk om de naaisnelheid te bevorderen.
Mijn eerste en belangrijkste tip is: “Werk met goed materiaal!”.

Ik toonde jullie eerder al mijn naaimachine. Een echt schatje. Maar na jaren naaien en knutselen is dit niet de enige machine in mijn bezit. Volgende machines doen het creรซren enorm versnellen:

De overlock


Vaak krijg ik de vraag wat een overlock is. Awel, het is een machine dat binnennaden heel mooi afwerkt.
Omdat het stiksel elastisch is, is het ook ineens ideaal om tricot te stikken. Trui, kruippakjes,… worden meestal met deze machine gemaakt.
Aangezien de overlock knipt en stikt voor jou bespaar je heel wat werk en krijg je een mooi afgewerkt resultaat.

Ik heb een Brother machine en ben hier heel tevreden mee.

Tip: Werk bij het naaien van een stuk steeds de naden onmiddellijk af met de overlock. Het is een beetje een schuifwerk om steeds van machine te wisselen (naad stikken met naaimachine en dan overlocken) maar het is echt de moeite waard! Iedere keer strijken is ook zeker de moeite. Zo krijg je een mooi afgewerkt kledingstuk.

De silhouette cameo


Dit machine is een soort snij printer. Het snijd stof, flexfolie, stencils, flockfolie, vinyl,… Heel veel mogelijkheden dus.

Je sluit het aan op je pc, bewerkt een afbeelding of tekst in het programma en het machine snijd het voor je uit.

Het programma is wat zoeken maar al een geluk staan er heel veel filmpjes op you tube die alles stap voor stap voordoen.

Een realistische foto: mijn cameo in actie omgeven met heel veel rommel op mijn bureau ๐Ÿ™‚

Ik kocht de mijne in de silhouette shop. Zeer snelle levering dus bestellen en een dag later uitproberen! ๐Ÿ™‚ Ik kocht ineens ook een extra snijmat, het pelhaakje en een stoffenmesje. Alles om onmiddellijk aan de slag te kunnen.

Mijn Heatpress


Dit is mijn meest recente machine maar ik zou het al niet meer kunnen missen! Meer en meer gebeurde het dat de flexfolie op de shirtjes of bavetjes loskwam. Ondanks al mijn goede pogingen. Ik was het beu.

Mijn werkwijze: eventjes de shirt voorpressen zodat het vocht hieruit verdwijnt. Dan Flexfolie 20sec op 150ยฐ. Folie afpellen en dan nog eens 10 sec persen. Er is sindsdien nooit meer iets losgekomen ๐Ÿ™‚

Ook deze kocht ik bij de silhouette shop.

 

Ik plan nog een blogbericht over shirtjes gemaakt met deze machines. Voorbeeldjes komen er dus aan!

 

Tot hiertoe mijn machines ๐Ÿ™‚ Er staat nog een coverlock op de wishlist maar dat zal niet voor onmiddellijk zijn!

Volgende week toon ik jullie een hoop kleinere naaitips.

Wat je ook kan interesseren:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.