Naaitijd: Mijn tips bij het kopen van een naaimachine

De voorbije jaren wordt hier steeds meer genaaid. Steeds sneller ook. Vroeger zat ik een week aan een rok. Nu wordt een jas afgewerkt in twee avonden.

Gemiddeld 1 avondje patroon tekenen en stof knippen. Een twee avond achter de naaimachine en voila, een nieuw stuk ๐Ÿ™‚

Ik ben een snelle naaister, weet ik van mezelf. De komende weken wil ik jullie een laten meekijken in mijn naaigewoontes. Met mijn tips en tricks kan je misschien je eigen snelheid verbeteren. Of wie weet leer je er gewoon iets uit.

Ik wil beginnen met jullie een blik te geven op mijn machines. Goed materiaal doet alles veel sneller vooruitgaan. De voorbije jaren werd hier een hoop geรฏnvesteerd dus met trotsheid toon ik jullie mijn machines ๐Ÿ™‚ Vandaag start ik met mijn naaimachine.

Mijnย naaimachine


Van alles is dit zeker de duurste aankoop. Ik heb er lang over getwijfeld maar ben heel blij dat ik hier ย uiteindelijk een hoop spaarcentjes tegenaan gooide.

Ik ging voor de Janome Skylineย  S5

Wat een handigheid:

  • Zeer mooi resultaat. Werkt heel fijn en juist.
  • Zeer hanteerbare snelheid. Waardoor het loopt hoe jij het wil.
  • Het knipt de draad voor jou af nadat het automatisch voor jou gehecht heeft. Ook zijn er vele draadmesjes op het machine voorzien zodat je bijna nooit naar je schaar moet zoeken.
  • Veel verschillende voetjes bijgeleverd, veel verschillende steken. Zelfs naampjes kunnen!
  • De mooiste, snelste en gemakkelijkste knoopsgaten ooit!
  • Een gemakkelijk elektronisch toetsenscherm. Wanneer je een steek instelt geeft het automatisch de juiste instellingen en voetje aan.
  • Nog heel veel voordelen, te veel om op te sommen ๐Ÿ™‚

Sinds ik deze machine aankocht is mijn werk voor fijner en juister. Het gaat ook veel sneller vooruit.
Als je veel naait zou ik zeggen: ga ervoor! Een zeer goede investering.

Welke naaimachine voor jou?


Aan iedereen die een naaimachine zoekt geef ik dezelfde raad. Ga langs bij een echte verdeler. Hoor eens wat zij hebben. Praat met hen. Zij bieden zeker iets aan dat past bij jou wensen.

Iedere naaister heeft andere behoeften. Als beginnende naaister zou ik deze zeker de skyline niet aanbieden, veel te duur, nergens voor nodig als je enkel rokjes wil naaien. Naaimachine winkels weten wat wel aan te bieden.

Ga achteraf nog eens naar huis. Denk er even over na. Vergelijk wat prijzen online. Je zal merken dat je de machines vaak niet veel goedkoper online vind.

Het grootste voordeel bij kopen bij eenย verdeler is dat je er vaak gratis uitleg bij krijgt. Ik kreeg 2 gratis lessen waarbij elk stapje werd uitgelegd. Zelfs na vele jaren naailes leerde ik ontzettend veel bij tijdens deze les. En ik heb nog steeds een tweede les te gaan ๐Ÿ™‚

Mijn winkel


Ik kocht bij Guy’s naaicentrum in Hamme. Zeer vriendelijke mensen, goede uitleg. Ze hebben veel machines staan. Ook veel stofjes en fournituren ๐Ÿ™‚ Alles om een naaister tevreden te maken.

Ik werd voortgeholpen door een oudere vrouw met duidelijk jarenlange naaiervaring. Het voelde een beetje als les krijgen van mijn grootmoeder. Alle tips en tricks meekrijgen die al jaren uitgevoerd worden. Zaken die we nu niet meer aangeleerd krijgen maar nog heel handig zijn!

 

Ik heb dus een echt schatje om op te naaien. Het naaien gaat veel sneller waardoor er meer creaties vanonder verschijnen.

Het staat hier steeds te pronken op mijn rommelig bureautje ๐Ÿ™‚

Wat je ook kan interesseren:

1 reactie

  1. De oudere mevrouw heeft mij een paar maand geleden ook uitleg gegeven. Ik zweer het u, die kan toveren met mijn machine. Niks dan lof over de winkel van Guy. Ik rijd redelijk wat dichter gelegen winkels voorbij om daar aan te komen op aanraden van de juf van de naailes.
    Ik had een geรซrfde naaimachine en wou een overlock kopen. Maar ik ging buiten met een naaimachine omdat ik daar veel contenter mee ging zijn. En weet je wat: hij had gelijk de zoon! 2 jaar latre nog altijd content dat hij mij overtuigde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.