Naais to meet you

Gisteren had ik een super gezellige naaidate. Met 2 toffe naaisters! Merci Iris en Marijke voor de gezellige dag!

Moeten we nog eens overdoen!

Dikke merci aan Evelien van Sewbidoo om alles te organiseren! Een heel leuk concept!

 

Naast de fysieke naaidag gaat er ook een online stokje rond. Met drie leuke vragen om alle naaisters een beetje te leren kennen ๐Ÿ™‚ Leuk!

Ik kreeg mijn stokje van Anntjes Atelier, een getalenteerde naaister! Zoveel bewondering voor haar werk, vooral voor dat leren jasje! WAUW!

En dan nu: de antwoorden op mijn drie vragen, zodat jullie mij een beetje leren kennen ๐Ÿ™‚

Wat was het eerste stuk dat je maakte en voor wie?

Ik ben begonnen met naaien zonder enige info. Ik weet nog dat ik mijn machine ingeregen heb gekregen met de handleiding. Maar toch lukte het me niet om iets genaaid te krijgen. De stof schoof en de naad was verschrikkelijk! Bleek: ik wist niet eens dat je de voet naar beneden moest doen ๐Ÿ™‚

Dit maar om te bewijzen hoe weinig ik wist ๐Ÿ™‚

Dit zakje is het allereerste dat ik maakte. Het katje maakte ik er zelf op. Maar ik moet toegeven dat ik het er eerst op lijmde met pritt, om het vervolgens zeer slecht en scheef vast te stikken ๐Ÿ™‚ Professioneel!

Hoe ik uiteindelijk toch heb leren naaien lees je hier.ย 

Mijn eerste echte kledingstuk was er ineens een moeilijk, een hemdjurk. Ik maakte het in de naailes. Enorm veel tijd in gestoken en eerlijk gezegd maar een keer gedragen. Het is eerlijk gezegd echt niet mijn stijl, maar ik wist toen nog te weinig over mogelijke patronen ๐Ÿ™‚

Op welk genaaid stuk ben je het meest trots?

Wat een moeilijke vraag! Ik kom niet direct op 1 ding. Dit zijn mijn meest gebruikte stuks:

Mijn blazer, Mijn little Black dress en mijn winterjas.

Welke naaister/ontwerper/blogger/you tuber/instagrammer zou je graag eens in het echt ontmoeten?

Nog zo een moeilijke vraag. Ik heb een van mijn grote idolen, Tasia van Sewaholic al mogen ontmoeten. Een hele dag met haar en enkele naaisters in Antwerpen mogen vertoefen. Super interessant om haar patroonmaak ervaringen te horen.

Even denken wie wil ik ontmoeten… Eerlijk gezegd wil ik graag Hanne nog wel eens terugzien, om te tetteren maar voornamelijk wil ik les van haar krijgen. Zo ontzettend jaloers op haar lingeriemaak kunsten! Ik ken ze dus eigenlijk al maar van haar wil ik zoveel leren!

 

Voila, nu is het aan mij om het stokje door te geven. Vind ik een lastige taak want wil hier niemand mee lastig vallen. Dus dames: het is een uitnodiging, geen verplichting! ๐Ÿ™‚

MissPixie, Querida en Lunatiek zien jullie het zitten om de 3 naais to meet you vragen te beantwoorden?

 

Wat je ook kan interesseren:

2 reacties

  1. Oh, super om de antwoorden op die vragen te leren. Zo geweldig hoe je begonnen bent! En die kledingstukken waar je trots op bent, heel terecht, een voor een prachstuks!!

    Ik ga over een paar dagen met plezier de vragen beantwoorden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.