Naaien voor het breien

We zien het steeds meer in blogland: het breien. Ik doe het al enorm lang, maar ik doe het enkel als echte ontspanning. Jaarlijks een nieuwe sjaal breien of zeer simpele projectjes. Breien gaat traag dus ik doe het voor de tv. Ik doe het wanneer ik te weinig energie heb om te naaien.

Simpele projectjes dus ๐Ÿ™‚ Misschien dat ik ze ooit nog wel eens toon.

Ik ben ook niet de enige in de familie die houd van breien: mijn mama is echt een wonder, die kan alles breien en naaien. En mijn schoonzusje, die deelt mijn simpele projectjes hobby ๐Ÿ™‚ Tijd dus om ons alle 3 van wat breimateriaal te voorzien dacht ik ๐Ÿ™‚ Dus ik ging naaien voor het breien!

De patronen


Ik maakte voor iedereen een pennenzak voor de breipriemen. Ik gebruikte het patroon van Oon en verdubbelde de lengte. Vrij simpel dus ๐Ÿ™‚

Mijn schoonzusje kreeg ook een breitas. Een tas waar ze heel haar breiwerk in kan wegsteken zodat het veilig weg steekt voor de kinderhandjes! Het is ook gebaseerd op het Oon pennenzak patroon. Enkel de afmetingen heb ik enorm aangepast.

Voor mijn mama maakte ik nog een leuke tas, zij neemt haar breiwerk namelijk overal mee naartoe. Alhoewel maken misschien wat te veel gezegd is. Ik kocht een effen tas (bij Feeรซrieke), typte de quote, liet de silhouette snijden en stak het onder de pers. Klaar ๐Ÿ™‚

 

De stoffen


Ik kroop in mijn eigen stoffenkast. De stoffen heb ik allen al heel lang liggen, van verschillende weet ik de oorsprong niet meer. (Het bewijs dat ik te veel stofjes heb waarschijnlijk, maar ik werk eraan!)

Deze stofjes weet ik nog: Deze zwartwitte stof, samen met de vlindertjes kocht ik in Banier. De zwanenstof is een coupon van Julija’s. De zwartwitte driehoekjes komen van het stoffenspektakel.

Flexfolie kocht ik bij Feeรซrieke.

Wat je ook kan interesseren:

2 reacties

  1. leuke projectjes, mijn (gekochte) naaldenkoker zit vol intussen, dus misschien moet ik ook zo’n genaaide huge pennenzak maken
    ik deel trouwens ook je visie over breien, voor tv vooral in de winter als ik geen energie meer heb om iets te naaien

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.