Mom of Boys: naaihulp gevraagd

Ik volg vrij veel blogs. Om inspiratie op te doen.

Maar de voorbijeย  weken vind ik niet mijn ding. Het lijkt wel of het ene na het andere prachtige jurkje ontworpen en gemaakt worden. Steeds (dezelfde) testers tonen ons hun maaksel. Maar eerlijk gezegd zie ik momenteel de verschillen niet meer zo goed. Kan je een overdaad aan jurkjes hebben?

Vaak vraag ik me af: hebben deze naaisters ook geen jongens thuis rondlopen? Wat met hen? Vinden zij het wel eerlijk dat hun zusje zoveel krijgt?

 

Als jongensmama valt het me op dat de jongens zwaar benadeeld worden. Of zie ik gewoon door het meisjesbos de jongensboompjes niet meer? ๐Ÿ™‚

Dus even ter duidelijkheid: alle jurkjes die gemaakt worden vind ik super! Respect voor al jullie werk. Maar ik open nu even niet meer elke blogpost, momenteel geen nood aan jurkjes inspiratie.

Wel op zoek naar leuke patronen voor mijn jongens!

Wie kan er me leuke jongenspatronen aanbevelen?

Welke patronen ken ik al?

 • Zonen09 staat natuurlijk op 1! Wat een prachtige jongensspullen! Mijn enige opmerking: ik moet nog even wachten voor mijn zoontjes in de Jack passen ๐Ÿ™‚ De enige reden waarvoor ze van mij wat sneller mogen groeien!
 • La Maison Victor: Ik koop al hun boekjes en zij zorgen er doorgaans voor dat de jongens ook vertegenwoordigd worden! Hoera!
 • Ik kocht onlangs het Mini Hudson pants patroon. Echt een leuk broekje.
 • Het Fons truitje van Wensje staat hier ook nog op de planning.

Ik maakte onlangs deze boodschappentas. Eentje voor mezelf en eentje om cadeau te doen aan een vriendin. ๐Ÿ™‚ Vond het wel toepasselijk!

 

Wat je ook kan interesseren:

26 reacties

 1. Het is inderdaad een beetje allemaal hetzelfde aan het worden. Jurkjes zijn leuk, maar jongens verdienen zeker ook leuke zelfgemaakte kleren! Ken je de patronen van Sofilantjes al? Die heeft ook wel jurkjes, maaaaar… er zitten ook een paar leuke hoodies bij en een joggingbroek.
  En soms maak ik op basis van een meisjespatroon een jongenskledingstuk. Zo heb ik de Leonora van LMV aangepast tot jongenstrui.

 2. Herkenbaar! Testnaaien kan bijna niet als je jongensmama bent… ik skip ook veel posts, want het zijn altijd jurkjes en helaas vaak dezelfde die terugkomen.
  Ik maakte onlangs een keileuke longsleeve it een Ottobre, moet hem nog bloggen. Met het voorpand in drie delen, ideaal voor restjesverwerking.
  Uit Knippie haal ik ook wel eens een leuke trui. Eigenlijk koop ik zelden een patroon omdat ik stapels naaitijdschriften heb. Kom anders eens kijken, zou ik zeggen, maar ik vrees dat je vrij ver van mij woont.

 3. Ik heb hetzelfde gevoel, maar heb dat ook bijvoorbeeld bij het kopen van kleren: voor mijn zoontje een broek, T-shirt, en uitzonderlijk eens een hemdje. Voor mijn dochter veel meer opties: rok, kleedje, broek,… Ik naai inderdaad veel meer voor mijn dochtertje, gewoon omdat ik daar meer inspiratie en opties vind. Tip voor de patronen van Zonen09: mijn zoontje draagt maat 80/86 maar past al perfect in de smalle 92, als je maar de mouwen voldoende inkort!

  1. Momenteel past mijn mini ook al in de Billie ๐Ÿค—de maatjes vallen inderdaad vrij klein. maar wil hem graag de Jack maken en die start maar bij 4 jaar. (En hij is nog maar 2, dus nog geduld)
   Het is inderdaad een pak moeilijker om voor jongens iets origineel te kopen. Tis idd alleen niet enkel op naaibasis, ook in de winkels is het zo.

 4. Ja wat herkenbaar! Zeker al die blogtours kunnen een zeker gevoel van… overkill opwekken ๐Ÿ™ˆ. Ik heb twee dochtertjes en vind het heerlijk om voor hen te naaien -eigenlijk ook vanwege de ruime stofkeuze, want toch ook vaak broekjes & shirtjes- maar houd ook erg van de uitdaging van naaien voor mijn zoon van 5! Ik vind het zelf niet vervelend om ‘in het Engels’ te naaien, en kan de patronen van Oliver + S met stip aanraden. Ik leerde het werk van Liesl Gibson kennen via haar reversible bucket hat (gratis patroon) en vond het mooi en heldere instructies. Ik viel helemaal toen ik naar de jongenspatronen keek: art museum vest & trousers, cargo pants, schoolbus shirt en de sunny shorts allemaal hits hier. Ook leuke en originele jurkjes trouwens… ๐Ÿ˜‰ Verder heb ik onlangs de prepster pullover van blank slate patterns aangeschaft, vind haar patronen ook erg mooi. Trouwens veel unisex mogelijk daar, wat me bevalt. Hopelijk heb je hier iets aan! ๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ™‹

  1. Merci! Ga ik zeker allen eens bekijken! PS: zelfs als jongens mama kan ik niet weerstaan aan de prachtige meisjesstoffen die er zijn ๐Ÿค—

 5. Ik vind dat het probleem vooral hier in Belgiรซ speelt… ik mag regelmatig leuke jongenspatronen testen en ik merk dat sommige ontwerpers echt veel proberen om ook leuke jongenspatronen te lanceren of veel unisex patronen maken.

  Kijk zeker eens naar Puperita, Pickle Toes Patterns, Little Kiwis Closet, Peek-a-Boo Patterns, Gracious Threads, …

  Misschien moeten we als jongensmama’s gewoon zelf patroontjes gaan ontwerpen ๐Ÿ˜‰

  Oh, en terwijl Ottobre tot een jaar ofzo geleden echt heel breed en kort viel, lijkt hun pasvorm enorm verbeterd. Niet al hun patroontjes spreken me aan maar er zitten ook verschillende toppers tussen die ik regelmatig opnieuw maak.

  1. Ik heb enkel een oude ottobre liggen en de maat viel een beetje tegen. Maar ik ga het zeker nog eens een kans geven! De andere patronen ga ik zeker ook eens checken!

 6. Oh, en terwijl ik dus wel vind dat er genoeg te naaien valt voor jongens (al moet je soms wat zoeken naar de juiste patronen en stoffen), ben ik het wel eens dat het op de Nederlandstalige blogs soms echt wel een overkill aan meisjesjurkjes is ๐Ÿ˜‰ Ik mis zelfs een beetje andere dingen voor meisjes (terwijl ik niet eens voor meisjes naai). Het zou toch leuk zijn ook eens regelmatig wat shirts en broeken voor meisjes te zien passeren.

  1. Nou precies hรจ? Het is,niet voor niets dat de HEMA hier in NL besloot om meer unisex te gaan aanbieden, niet alleen meer zoetigheid voor meisjes. Het zit in de lucht, wij mama’s kijken het niet langer, dat hokjes denken ๐Ÿ˜‰. Mijn meiden willen heus zoete jurkjes aan, maar toch ook stoer spul om in te ravotten. Enne, mag er ook es ‘Little scientist’ op een perzikkleurig salopetje staan? Mijn zoon wilde laatst roze sneakers aan maar dat ging zijn vriendjes nu al (5 jr) te ver… ๐Ÿ˜“

 7. Oh ik denk dat ik bij die groep met een overdaad aan jurkjes hoor ๐Ÿ˜ณ. Maar even voor de duidelijkheid, zoonlief slaagt erin om alles wat ik maak binnen de korste keren stuk te krijgen. Zo knipte hij in een Billie die hij voor de eerste keer aan had en de andere zaten binnen 3 keer dragen al vol vetvlekken. De rits van zijn jas is ook al stuk en zo kan ik helaas nog wel even doorgaan. Waar ik wel veel inspiratie haal, ook voor jongens is de blog just by Manon. Die gaat over merken van kinderkleding en ze maakt super toffe kledingcombinaties. Misschien heb je daar iets aan? Groetjes Daisy

  1. Niet erg om bij die groep te horen hoor! Kleedjes maken is gewoon heel leuk ๐Ÿค— en als de andere alles kapot maakt snap ik het al helemaal ๐Ÿ˜ฑ ik ga de blog zeker eens bekijken! Merci voor de tip!

 8. Groot gelijk, maar er is wel wat aanbod voor jongens, hoor. Mijn meisje draagt liever broeken dan jurkjes, dus dat komt regelmatig aan bod op mijn blog ๐Ÿ˜Š. Jongensgerief vind je er ook terug, helaas voor jou in grote maten en tegenwoordig minder zichtbaar op de blog omdat mijn jongens niet meer graag poseren… Ik ben een grote Ottobre fan, de maten zitten mijn kinderen als gegoten. Ook de patronen van Twig + Tale vind ik super, maar die zijn wat specialer. Misschien eens een jongensblogtour organiseren ๐Ÿ˜‰

 9. groot gelijk, hetzelfde voor de onze mannen, die mogen gerust wat meer patroontjes krijgen
  dus lieve ontwerpers, maak gerust nog wat meer voor onze mannelijke (al dan niet mini) medemensjes
  hoera trouwens voor la maison victor met hun mooie mix want ik kan toch niet al hun damespatronen maken of ik heb geen tijd om ze te dragen en ik veronderstel dat dat voor de meisjes hetzelfde is

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.