Mijn zwangerschapskwaaltjes en gezonde oplossingen

We zitten hier al een eindje in de tweede zwangerschap. Nog een 2 maand te gaan! Wat vliegt de tijd!

Langs de ene kant geniet ik enorm van het zwanger zijn. De stampjes, de kriebeltjes, over de buik wrijven. Zalig.

Maar natuurlijk zijn er verschrikkelijke kwaaltjes die heel het boeltje wat moeten verpesten. Ik heb er een hoop, sommige gekend, andere waren voor mij compleet nieuw. Ik zet ze hier even op een rijtje en geef mee hoe ik ermee om ga. Wie weet kan ik een andere zwangere vrouw hiermee verder helpen ๐Ÿ™‚

 • Misselijkheid: gekend en veel over te lezen. Maar het sucked. Zwangerschap 1 bestond uit 3 maanden overgeven. Zwangerschap 2 misselijk, zonder overgeven maar wel helaas nu nog steeds. Mijn oplossing: zien dat je eet! Rijstwafels continu in mijn handtas. Helaas niet veel anders aan te doen.
 • Jeuk! Zwangerschap 2 begon met extreem veel jeuk. Het leek wel alsof mijn huid continu kriebelde. Ik kon niet anders dan heel veel krabben. Zot worden! Mijn oplossing: Menthol poeder: een talk poeder met menthol: zeer verzachtend. Best aanbrengen over heel je huid in de douche. Want het is een smosboel! Verder zeepvrije wasgel en een goede lotion (ik liet een pot maken door de apotheek, iets enorm vettig en dik)
 • Eczeembolletjes op mijn handen. Naast de jeuk op mijn lichaam leken mijn handen gewoon in brand te staan. Stekende jeuk, verschrikkelijk. Kleine bolletjes op handen en vingers. Ik dacht eerst dat het beten waren. De oplossing: een huidspecialist een zalfje laten maken ๐Ÿ™‚
 • Maagzuur: ik gebruik Riopan. Onschadelijk voor de baby en nog een beetje lekker voor mij. Helpt super!
 • Moeilijke stoelgang: 1 eetlepel lijnzaad, 3 keer per dag. Ik eet het in mijn yoghurt of soep, op mijn slaatje,…
 • Ontstekingsgevoelig: Zwangerschap 2 werd snel gekenmerkt door ontzettend veel kwaaltjes, de jeuk, de eczeem, kleine lastige wondjes,… Al deze dingen wezen op ontstekingen. Blijkbaar had ik te weinig zink in mijn bloed waardoor alles kon losbarsten. 1 tabletje zink per dag en opgelost!
 • Doortrapte voeten: zwangerschap 1 bestond voornamelijk aan veel pijn aan de voeten. Afzien! Ik dacht dat dit hoorde bij zwanger zijn en stapte gewoon verder. Resultaat: doortrapte, platvoeten. Blijvend 1 schoenmaat groter en verplichte steunzolen. Helaas geen simpele oplossing voor te vinden.
 • Pijn aan het bekken. Helaas veel voorkomend. Oplossing: een goede kinesist.
 • Als laaste: schurende billen. Zodra ik zwanger ben gebeurd het, mijn billen raken elkaar en dat schuurt tijdens het stappen. Hiervoor ging ik aan het naaien. Zeer simpele shortjes die ik onder een rokje kan dragen. (Patroon roxy legging LMV, maar dan enorm verkort natuurlijk!)

Voila, dit zijn ze. Een hele lijst. Het maakt het zwanger zijn allemaal wat moeilijker. Zeker nu er al eentje rondloopt kan het best pittig zijn.

Soms ben ik het een beetje beu maar dan voel ik een stampje en dat maakt me weer blij. En als ik bedenk: moest mijn man zwanger kunnen zijn, zou ik te jaloers zijn. Zo aan de zijlijn staan en niet alles zelf kunnen voelen en ervaren… Nee nee! Geef die dikke buik maar aan mij, ik pak er de kwaaltjes wel bij!

Wat je ook kan interesseren:

2 reacties

 1. Ai je hebt ook geen chance met zoveel kwaaltjes. Gelukkig komt het einde in zicht ๐Ÿ™‚ Die constante misselijkheid had ik ook. Ik was toevallig daarnet mijn kast aan het opruimen en kwam mijn zwangerschapskledij tegen. Door dat te zien voelde ik plots weer dat misselijke gevoel. Ik heb ze dus maar snel weggesmeten ๐Ÿ™‚ Veel succes nog deze laatste weken! Geniet van de schopjes, die mis ik wel nog ๐Ÿ™‚

 2. Leuke tips, voor de stoelgang had de gyn me eesrt medicatie voorgeschreven. Ik heb het even genomen maar ontdekte dat ik het ook kon oplossen door elke dag 1 plak peperkoek te eten ๐Ÿ™‚

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.