Mijn tas 2: de Anna

 

Grote fan ben ik van mijn tas. Dus ik kon dan ook niet wachten tot het moment dat ik het tweede boek kon doorbladeren.
Helaas deed net nu de post even moeilijk zodat ik 2 dagjes extra moest wachten. De hel ๐Ÿ™‚

Maar het is gelukt. Het boek in mijn handen, onmiddellijk mijn stoffenkast ingedoken en met het materiaal dat ik in huis had heb ik al een prachtige nieuwe tas kunnen maken ๐Ÿ™‚ Me happy!

Het Boek


Ik vind het weer een zeer leuk boek. Een aantal tassen staan al op mijn to sew lijst.

Enige nadeel: verschillende tassen met dezelfde grote en daardoor ook hetzelfde doel. Hoeveel handtassen heeft een vrouw nodig ๐Ÿ™‚

De tassen zijn weer allemaal geniaal bedacht. Soms een eenvoudig model maar met leuke details, wat het prachtig maakt. Verassend hoe een kleine verandering een tas zo anders kan doen lijken. Hoe bedenken ze het! Respect! IK ben fan!

Mijn eerste project koos ik door te zien wat ik op voorraad had van materiaal.

Het patroon


Ik koos ervoor de Anna te maken. De versie met leren bandjes, die sprak me onmiddellijk aan. (De andere versie compleet niet, zot hier 1 patroon me zo anders doet denken door verschillende details)

Dit is een ideaal voorbeeld van hoe een eenvoudig patroon enorm tof gemaakt kan worden. Je hebt eigenlijk gewoon een rechthoek nodig, meer niet. De manier van vouwen en verbinden maakt het helemaal.

De leren riempjes zijn op geniale manier aangebracht, wat de tas een super uitstraling geeft.

Ik vermoed wel dat ik de tas nog even een stukje terug uit elkaar haal om er een binnenzak in te kunnen naaien. Nu is het wat grabbelen naar mijn sleutels.

Het materiaal


Ik ging voor alles wat ik in huis had. Goed voor mijn stoffenkast want die puilt weer uit.

De buitenstof is een dikke wollen stof, een overschotje dat ik nog had liggen. De voering is een katoentje dat ik vond in de kringloopwinkel.

Ook de leren band komt van de kringloopwinkel. Het is eigenlijk een mooi leren riempje, belachelijk lang waardoor ik er de zijkanten en de schouderband van heb kunnen maken. Ik maakte de band lang genoeg zodat ik ze ook zijwaarts kan dragen, ik hou niet van afzakkende tassen.

De rits heb ik van K-bas. Telkens ik daar bestel neem ik een beetje extra spullen. Zo ben ik rustig een kleine voorraad aan het opbouwen van topmateriaal. Voor als ik zoals nu eens dringend een tas wil maken.

 

 

Jullie horen het dus al: ik ben fan en er komen zeker nog meer tassen aan!


 

Wat je ook kan interesseren:

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.