Mijn ideale handtas(sen)

De voorbije weken werd hier enorm gesukkeld met handtassen. De ene te groot, dan weer te klein, niet stevig genoeg,…Ik vond het heel moeilijk om de ideale tas te vinden die er ook nog eens een beetje modieus uitziet.

De ene moment is Seppe niet mee en heb ik een kleine tas nodig. (Ik sleur zelf niet zoveel mee) Dan is hij er weer wel bij: klein pakje vochtige doekjes, een autoke, ne pamper en toch misschien ook een koekje. En nog veel prulletjes moeten dan ineens wel mee.

De verzorgingstas is vaak te groot, mijn handtas dan weer te klein. Snap je het probleem ๐Ÿ™‚

Tot ik bij mijn steeds stijlvolle, mama van 2 nichtje haar tas zag! De 2 handtassen in 1! Ik laat het je zien!

Het concept: ik maakte 1 grote open tas, eentje waar je alles ingooit en waar je ik kan grabbelen. Ideaal voor alle Seppe spulletjes. Maar in die grote tas zit nog een kleinere, elegantere handtas die er perfect bij past. Hierin bewaar ik alles van mezelf.

Wanneer ik dus de rommeltjes niet nodig heb is het maar een kwestie van de kleine handtas eruit nemen.

In dit berichtje vertel ik je al wat meer over de grote tas. Een volgend bericht alles over de kleine. (Om een overload aan foto’s te vermijden!)

29

Het patroon


Het patroon tekende ik zelf. Een beetje naar voorbeeld van de handtas van het nichtje. Het is zowat een stijlvolle strandtas.
Over de handvaten heb ik enorm lang getwijfeld. Geen idee hoe het in nepleer ging zijn, hoe ik ze wou aanzetten,… Uiteindelijk vond ik deze handleiding ontzettend bruikbaar! Professioneel uitziende, zelfgemaakte, (nep)leren handvaten!

Wil je de tas ooit zelf maken maar zie je het niet zitten om het patroon uit de dokteren. Laat het me dan weten, dan probeer ik het eens online te krijgen!

Het materiaal


Tijdens de zonen 09 bijeenkomst een tijdje geleden, liepen er heel wat naaisters rond met krukleren handtassen, portefeuilles, clutches,… De webshop K-Bas werd heel veel vernoemd, met heel veel respect voor het materiaal!

Toch bleek nog niemand met het nepleer te hebben gewerkt. Kon ik het dus niet in real life zien… Ik werkte eerder al met zeer rottig nepleer, dat steeds scheurt. Hierom zeer benieuwd naar het K-Bas nepleer.

Na wat rondvragen bleek iedereen zijn antwoord: Als het van K-Bas komt moet het wel goed zijn.

Klopt helemaal dus ik bestelde diezelfde avond mijn leer!

En ze hadden gelijk! Wat een prachtig materiaal! Stevig en toch zacht, verwerkt zeer gemakkelijk onder een gewone naaimachine. En heeft een prachtige uitstraling! Super!

Ik ging voor donkerblauw aan de buitenkant en cognac bruin aan de binnenkant.

Het enige verschil met gewone stof is de stevige naden. Ik naaide ze steeds vast aangezien ze anders niet plat blijven.

Enorme fan! En ontzettend handig in gebruik! Binnen een paar dagen toon ik jullie de kleine handtas van dichtbij, eerst nog de tijd vinden om de foto’s te bewerken!

 

Wat je ook kan interesseren:

8 reacties

  1. Bij welk nichtje heb je je inspiratie gehaald?
    Dit nichtje is heel benieuwd naar je patroon ๐Ÿ™‚ heb tijdje geleden ook bij k-bas reeds alle materiaal in huis gehaald voor een grote tas waar ik alles in kwijt kan, maar nog niet het ideale patroon. Nu komt alles samen!

    1. Een Nichie van de ken zijne kant ๐Ÿค— maar dit nichtje mag er zeker mee van genieten! Ik heb het patroon zelf getekend. Zal eens zien of ik het kan inscannen!

  2. Wow, nog een vrij late reactie met alle boekentassen die ertussen glipten, maar wat een prachtwerk! Helemaal fan! Ook bedankt voor de complimenten ๐Ÿ˜‰ Mieke (K-Bas)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.