Mijn Chloë jas

Steeds wanneer een nieuwe LMV uitkomt, heb ik de gewoonte om iets te maken uit een oude. Vermoedelijk een onschadelijke afwijking. 🙂

Deze keer was de Chloë jas aan de beurt.
Ik wou hem eigenlijk al lang geleden maken, maar vele andere projectjes kregen voorrang.
Maar dan nu eindelijk tijd gehad: naaien voor mezelf. Love it.

When there
is a new LMV, I always make something from the old one. A little, harmless dysfunction
I have.  This time I made the Chloë
jacket. Finally had some “me sewing time”. Love it. 
Pattern 

Het patroon is dus uit vorige LMV. 
Op zich is het een gemakkelijk te maken jas. Ik ben tevreden van het resultaat maar zou volgende keer toch een aantal dingen veranderen.

Namelijk:

 • Ik gebruikte een enorm dikke stof, waardoor hij onderaan niet zo mooi valt. voornamelijk aan de zakken vallen de vele lagen niet mooi. (Ik gebruikte nochtans voeringstof voor de zakken.) De verdikking aan de zakken geeft een verdikkend effect.  Nooit een effect dat je als vrouw wenst. Volgende keer: minder dikke stof!  
 • Ik wou een dikke jas en dat heb ik, Lekker warm is hij. Ik besefte echter te laat dat de jas kwartmouwen heeft. Dus nu loop ik lekker warm rond met koude onderarmen. Zeker op de fiets niet handig. In het vervolg: lange mouwen!
 • De LMV manier van voering insteken is hetzelfde als mijn manier. Zoals al vele eerdere keren sloeg ik er weer in om mijn manier en de boekjeswijze te mengen. Nooit een goed idee: in het vervolg: 1 wijze kiezen en hierbij blijven. (Ik zeg dit iedere keer, hopelijk nu de laatste keer) 


The pattern
is from the previous LMV. It is an easy to make jacket . I’m happy with the
results but will do some things dofferent next time.

 • I’ve used a
  thick fabric. From the pockets I’ve used lining fabric, but stil the fabric is
  to thick. The  pockets on my hips make me
  look larger. Not something a women likes! So next time: no pockets or lighter
  fabric.
 • I wanted a winter
  coat. So I’ve made him warm. Only problem: I’ve noticed to late that the
  sleeves are 3/4 . So cold arms, not so pleasant on my bike.
 • The LMV way
  to make lining, isn’t the same as mine. I have to choose one way before I
  begin. Mixing them gives trouble. 

Fabric

De dikke wollen stof kocht ik in Kapellen, De bekende stoffenverkoop. Steeds een zaligheid om hier rond te lopen. 
Ook de voering, een kaki viscose, kocht ik daar. 
I’ve bought
them both in Kapellen. 
The lining is a viscose. 

Mijn kleine helper:  
My little helper 

Wat je ook kan interesseren:

9 reacties

 1. Oooh mooi! Deze staat bij mij ook al superlang op de planning, maar door het verhuis-gedoe is er de laatste weken geen tijd meer voor naaitijd voor mezelf. Jouw kleine helper ziet er mij een lieverd uit, zalig zo'n poezebeest als compagnon bij het stikken 🙂

  1. Geen tijd voor naaien, daar ken ik tegenwoordig iets van. Al een geluk blijft een cloe in de mode. Dus tijd genoeg 🙂
   Mijne helper is idd een schatje. Ligt alleen iets te vaak op stof. 🙂 maar hij doet het schattig 🙂

  2. Geen tijd voor naaien, daar ken ik tegenwoordig iets van. Al een geluk blijft een cloe in de mode. Dus tijd genoeg 🙂
   Mijne helper is idd een schatje. Ligt alleen iets te vaak op stof. 🙂 maar hij doet het schattig 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.