Mijn blog en de grafsiche vormgeving

Toen ik vroeger mijn studeerrichting koos dacht er niets in mijn hoofd aan computer gerelateerde zaken, ook niet aan een creatieve job helaas.

Moest ik nu opnieuw kunnen kiezen zou ik voor mode gaan of het allerliefst grafische vormgeving. Niet dat ik hier iets van kan hoor, nope, niets computer/tekenen kennis in mij. Maar ik zou het zo graag kennen ๐Ÿ™‚

Zeker nu ik met bloggen bezig ben wil ik alles hier wat mooi krijgen. Momenteel ziet hij er ok uit vind ik. Maar dat ging niet zomaar. ๐Ÿ™‚

De blog nu

De blog 1 jaar geleden ongeveer (geloof me het is nog veel erger geweest maar hier heb ik geen materiaal van ๐Ÿ™‚ )Toen had ik veel problemen met misvormde foto’s, een achtergrond die ik niet kon veranderen, het logo dat steeds onscherp was,…

Ik ging van heel slecht, naar redelijk, naar mottig,… en dan nu naar het trekt op iets ๐Ÿ™‚

Hoe ik dat deed ๐Ÿ™‚ ? Simpel: ik leerde Kathleen kennen en zij kent wel veel van bloggen en grafische vormgeving ๐Ÿ™‚

Ik volgde 3 van haar cursussen: meststoffen voor je blog, ontwerp je eigen merk en overstappen naar wordpress. Sinds ik de cursussen gevolgd heb ziet mijn blog er beter uit en doe ik beter werk. Mijn volgers stegen en ik kreeg zelfs enkele samenwerkingen. Hoe leuk is dat ๐Ÿ™‚

 

Ontwerp je eigen merk


Over deze cursus ben ik super lyrisch. Echt grote fan en dat deel ik graag met jullie. Nee deze blogpost is niet gesponsord. Ik ben echt gewoon heel enthousiast!

Wat heb ik hiermee bereikt?

 • Je leert stap per stap omgaan met verschillende programma’s. GRATIS programma’s! Dus voor iedereen haalbaar!
 • Ik maakte mijn eigen logo, waar ik trots op ben.

 • Ik maakte mijn eigen visitekaartje (zonder veel geld kwijt te zijn)
 • Ik leerde fotobewerking! Dit vind ik een enorm verschil, sindsdien zijn mijn foto’s echt een pak mooier.

Voor de cursus

Na de cursus

Ik leerde de fotobelichting aanpassen, storende elementen wissen en de foto aanpassen aan een goede bloggrootte. Een pak beter toch!

 • Ik leerde met een programma werken waar je zeer snel leuke uitnodigingen, quotes,…. maakt. Nogmaals: het is een gratis programma dus voor iedereen! Ik gebruik het nu continu. Zelfs om leuke quotes te maken voor de kinderen hun T-shirts. Deze komt op Seppe zijn verjaardagsoutfit:

 • Je komt in een actieve facebookgroep terecht waar je terecht kan voor inspiratie en vragen.
 • Ik leerde werken met kleurcodes en eenheid voor je werk
 • Ik leerde nog zoveel meer en leer nog steeds bij!

Meststoffen voor je blog


Super interessant, vooral als je u beginnende blog een boost wil geven. In de begintijd van mijn blog wist ik er absoluut niets van. Ik kende amper andere blogs, wist niets over het wereldje, laat staan iets over de blog regeltjes. Ik zat hoog op mijn troontje te denken dat mijn blog zo fantastisch is dat iedereen wel naar daar zou kijken ๐Ÿ™‚

De grote voordelen aan deze cursus:

 • je leert ontzettend veel over bloggen. Wat doe je wel? Wat niet? Hoe krijg je meer volgers?….
 • Je komt in een actief facebookgroepje terecht met iedereen die deze cursus gevolgd heeft. Zelfs nu stel ik daar nog regelmatig blog gerelateerde vragen (en krijg ik snel antwoord)
 • Er bestaat een echte meststoffen meetup: een gezellig samenzijn onder bloggers. Ik leerde dus niet enkel meer over het bloggen. Ik leerde ook mijn eerste echte blogsters kennen.

Overstappen van Blogger naar wordpress


Enorm leuk cursus, enorm handig ook. Maar hierover deed ik al mijn relaas. Hier terug te lezen.ย 

Kortom:
Ik ben fan van deze cursussen, anders zou ik er zeker geen blogbericht aan besteden. Kathleen is de persoon achter deze cursussen. Een zeer lieve, vriendelijke dame die altijd klaarstaat voor raad!
Zelf blogt ze op Verbeelding en Tuttefrut. Allen met leuke facebookpagina aan verbonden.
De Tuttefrut blog is er speciaal voor mensen die zelfstandig zijn of in bijberoep. Door die facebook te volgen heb ik hierover al ontzettend veel bijgeleerd dus ook zeker de moeite!

Dus neem zeker eens een kijkje!

 

Wat je ook kan interesseren:

3 reacties

 1. Deze blogpost is aanstekelijk! Ik volgde de Meststoffencursus al, maar ik denk dat ik ‘ontwerp je eigen merk’ ook eens ga volgen. Dat wou ik eigenlijk al langer doen, maar toen Kathleen haar zoontje kreeg, stonden de cursussen even non-actief. Thanks voor de reminder! ๐Ÿ™‚

 2. Bedankt voor de tips! Ik vind je vormgeving heel mooi, en loop er zelf nogal tegenaan op mijn blog. Ik neem me al een tijd voor om er iets aan te doen (vormgeving blog, zorgen voor betere foto’s en fotobewerking,..) maar het komt er maar niet van (tijdsgebrek, toch nog meer zin in naaien dan technische dingen bekijken etc). Ik ga je tips dus zeker een verder uitpluizen!

 3. Lijken me leuke cursussen. Ik ga het zeker eens bekijken. Ik blijf voorlopig wat hangen in het ‘ik doe gewoon waar ik goesting in heb’ stukje, het lukt me niet echt om lang aan vormgeving bezig te zijn. Maar mss komt er met WordPress verbetering in

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.