Mijn afval eetschema

Ik ben absoluut geen keukenprinces! Lekkere gerechten komen bij mij uit een kookboek of van interessante foodbloggers! Dus in dit bericht geen eigen receptjes maar wel een links naar mensen die het wel kunnen. Ter inspiratie voor jullie!

 

‘S morgens start ik mijn dag met:

 • Yoghurt, appel en granola gezoet met een beetje canderel suiker. Soms doe ik er nog rode vruchten bij (die heb ik steeds in de diepvries liggen.)
  Receptje voor de granola vond ik bij mijn favoriete foodblogger: Fieke.

20160329_091808

10 uurtje

 • Na het fietsen ga ik steeds voor een banaan. Instant energie.
 • Soms kies ik ook voor een Sultana als het snel moet gaan.
 • Steeds vergezeld van een lekkere muntthee.

Middagmaal

 • ‘s Middags eet ik bokes, toastjes, rijstwafels,…
 • Belegt met: paardje, filet de Sax, dieet salami, kwark, Cottage Cheese,…
 • Vergezeld met veel groentjes: een slaatje, een warme soep, koude soepjes,… Het internet staat vol met lekkere gerechten!

4 uurtje

 • Koude groentjes met gezonde dipsaus (bijvoorbeeld tatziki)
 • Soep
 • Een stukje fruit
 • Een rijstwafel met gezond beleg (In het boek van In love With health vind je verschillende leuke ideetjes)

lunch

Avondmaal

 • Minstens 4 maal per week eet ik zonder koolhydraten. Lijkt saai maar er is genoeg te vinden. Enkele voorbeelden van wat ik graag eet:
 • Zuchini Lasagne: ik maakte hem naar een recept van mijn super collega: laagjes courgette (met kaasrasp in fijne sneetjes), bolognaise saus (naar eigen gewoonte te maken)  en mozeralla. Helemaal bovenaan een goed laagje gemalen kaas 🙂
 • Courgette pesto
 • Slaatje geitenkaas (zonder brood natuurlijk)
 • Griekse salade
 • Lekkere dikke soep met veel gemalen kaas.
 • Wraps zonder wrap. Eet je graag wraps (ook wel gekend onder de namen fajita’s of Taco’s). Eet dan de heerlijke vulling eens een keer zonder je wrap, valt best mee hoor. Bij mij wordt het dan een slaatje met: heerlijk gekruid gehakt, sla, tomaat, komkommer, wortel, look, salsasaus, advocado, pijnboompitjes,… Heerlijk. Enkel onmogelijk met de handen te eten.

Snoepertjes

 • Ik tracht het snoepen tussendoor en ‘s avonds zo veel mogelijk te laten. Maar ik moet toegeven dat ik zeker niet perfect ben :-). In mijn vorig bericht kon je al lezen dat zuigsnoepjes mijn antwoord zijn.
 • zelfgemaakte popcorn gemaakt in wat kokosolie. En gekruid met wat paprika. Heerlijk.
 • Of lekkere koude groentjes. Worteltjes zijn mijn favoriet!

Wat je ook kan interesseren:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.