Let’s sti(c)k Togheter

Op de leuke blog “Flaflinko”  las ik over een enorm leuk initiatief. Let’s Sti(c)k Togheter.

De naam zegt het al denk ik 🙂 Iedere maand een opdrachtje, ieder werkt op zich uit en we delen het samen op onze eigen blog. Zo krijg je een leuke uitdaging en leer je nieuwe blogs kennen. Win win 🙂

Iedereen kan meedoen, dus deze maand gemist, doe volgende keer gerust mee! Een mailtje sturen naar mevrouw Flaflinko en zij zorgt dat je kan vertrekken!

De opdrachten deze maand:

 • Dit is Belgisch
 • Werken met restjes
 • A touch of Bling

Ik liet alles even over mij gaan, na een blik op mijn overvolle restjes schuif en mijn te lege cadeau-voorraad besloot ik om voor vele kleine dingetjes te gaan 🙂

Dit is wat ik maakte:

Dit is Belgisch

Ik ben voorstander van de kleine zelfstandige, in tijden van grote ketens is het niet gemakkelijk overleven. Ik zal niet liegen, ik mijd niet alle grote winkels maar ik verkies de kleine winkeltjes.

Is het Belgisch, nog liever 🙂

Ik kan zeggen dat 90% van de stofjes in mijn kast afkomstig zijn van Belgische stoffenwinkeltjes. Telkens wanneer ik in een nieuw dorpje kom zoek ik even op of er geen plaatselijke stoffenwinkel is. Het is een soort hobby geworden.

Ik maakte alles uit eigen patroontjes. En ik ben Belgisch 🙂 dus de patroontjes zitten ook goed 🙂

Restjes verwerken

Alle stofjes die ik gebruikte komen uit mijn restjes schuif. Voor ik hieraan begon kreeg ik de schuif helaas niet meer toe, zoals je ziet op de foto. Nu heb ik zelf terug wat plek over. (Ik moet wel toegeven dat ik er ook een aantal heb weggegooid).

A touch of Bling

Dit vond ik een heel moeilijke. Wie mij een beetje kent weet dat ik niet echt een “blingmeid” ben. Dus veel bling vond ik niet terug in mijn kast.

Ik geef dus toe, heel veel bling vind je niet terug in mijn naaisels. Op de foto’s zelfs helemaal niet want de glitteris niet te zien. Maar hij is er wel een beetje! 🙂

Het doel is wel om de cadeautjes steeds te personaliseren met naam. Bij vele meisjes zal de naam er in glitter flex opgezet worden! 🙂 Er staat dus nog meer bling gepland!

De gouden letters en de eerste twee portemoneetjes hebben een leuke glinstering. In het echt is het een leuk accentje, helaas dus onmogelijk te fotograferen.

 

Een paar dagen na het nemen van de foto’s besefte ik dat mijn eigen zoontje nog geen pennenzak had! En dat tussen de hele stapel niet echt iets jongensachtig lag! Schandalig, dus ik maakte er nog eentje extra 🙂

Voilà! Ik vond het enorm leuk om mee te doen. Ik leerde al ontzettend veel leuke blogs kennen. Er hoort ook een Facebookgroep bij als je wilt waar enorm leuke dingen gedeeld worden! Allemaal gezellige naaisters bij elkaar!

Bekijk zeker de andere deelnemers een keer!

Flaflinko          Stokstaartje doet het zo             Naadjes en Draadjes     Britt

Yabelle en co        Just Just10          Noxeema     Mimaloki      Frullemieke

Vlijtig Liesje Knutselt       Naaiz         Just Delphine       ViTess

Girls In Uniform        Wollebol by Eefje       Mamasa Sewing      Wilwarin Made With Love    

Lilliepawillie           BlogRevolution       Voor Milo     Mamadammeke

 

 

Wat je ook kan interesseren:

19 reacties

 1. Kei-leuke creaties! En zoveel!
  Zou ik eigenlijk ook eens moeten doen zo op voorhand naaien, de zoon zit op de leeftijd dat de klasgenootjes centjes vragen voor hun verjaardag en ik geef dat liever toch ook op een originelere manier af dan gewoon in een enveloppe 😉

 2. Heel mooi gedaan. Die cadeautjeslade is zeker goed aangevuld. Ik moet bekennen dat ik even vreesde dat ik de enige zou zijn bij wie de bling niet zichtbaar zou zijn aan de buitenkant. Leuk te lezen dat dit niet het geval is.

  1. Bandwerk gaat verassend rap vooruit 😀 beetje doorwerken wanneer de mini naar de crèche was 😀
   Ik speel nu wel vals want ben thuis omwille van de tweede zwangerschap. Niet werken betekend veel meer naaitijd!

 3. amai dat zijn wel direct veel restjes opgewerkt 😉 ik moet dringend ook eens aan bandwerk doen op dat vlak om de cadeautjesschuif wat te vullen (ipv de restjesbak 😉 )

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.