Kilo’s verliezen: dagelijkse beweging en sport

Dat ik kilo’s ben verloren las je hier, mijn 9 voedingstips heb ik ook al gedeeld.

Zoals iedere dieรซter betaamd heb ik natuurlijk ook wat aan lichaamsbeweging gedaan.

 

De dagelijkse beweging

Simpel: ik tracht zoveel mogelijk de auto te laten staan:

 • Boodschappen worden te voet gedaan, je zou ervan verstelt staan hoeveel spullen een buggy kan dragen ๐Ÿ™‚
 • Van en naar de crรจche is een dagelijkse wandeling van 30 min
 • Naar het werk ga ik met de fiets. Aangezien ik nogal ver moet fietsen, reken ik deze bij sport, komt dus zo dadelijk aan bod.
 • Als activiteit kiezen we vaak voor een gezinswandeling.
 • We nemen voor zoveel mogelijk de fiets. Onlangs ging ik zelf in sjiek kleedje, helemaal opgetut, te fiets naar een trouwfeest. Geen zorgen over wie bob is. ๐Ÿ™‚
Samen naar de crรจche. Een dagelijks mooi parcour
Samen naar de crรจche. Een dagelijks mooi parcours

Sport

Ik vroeg raad bij mijn super sportief vriendje. Hij is het type dat in zijn vrije tijd 200km gaat fietsen, sportend afzien verkiest boven zijn zetel en een vetpercentage heeft van een topsporter. Ik wist dus wie ik moest inschakelen!

Hij maakte duidelijk:

Jeย moest gaan voor een combinatie tussen cardio en krachttraining! Cardio vooral om in conditie te komen,doet helaas weinig aan het figuur maar wel veel voor de gezondheid en kracht om mijn lichaam terug strak te krijgen.

 

Cardio:

 • Dagelijks naar het werk fietsen: Ik fiets iedere werkdag ongeveer 35km. Voor mij een aanzienlijke afstand. Ik zit dus wel een tijdje op de fiets. Zeker geen bewuste keuze, mijn bureau is zeer plots verhuist en ik kon niet anders. Dus… Dit fietsen gebeurd 4dagen per week. We werken zo intensief aan de conditie.
  Tip van het vriendje: Fiets met de tip van je voet en leun lichtjes vooruit, zo fiets je met alle spieren van je lichaam. Ideaal om buik en kuiten te trainen!
Fietsend naar mijn sportdate
Fietsend mijn werkdag beginnen
 • Lopen: dagen dat ik niet fiets tracht ik te lopen. Geen grote afstanden, gewoon een klein runnetje. Een 4km kan al genoeg zijn. Ik moet hier wel eerlijk bij zeggen dat dit me niet altijd lukt.

krachttraining:

 • Ik startte de opbouw van mijn krachttraining bij mijn kinesist. Hij wist ervoor te zorgen dat mijn zwangere lichaam terug een beetje steviger werd. Ik heb veel gehad aan deze postnatale oefeningen. Ik ben hierdoor op een goede manier beginnen trainen, zonder mijn lichaam te belasten.

 

 • Hierna schreef ik meย in bij Body and health. Oefeningen doen in een warmte cabine, met gewichtjes en onder begeleiding. Ik tracht minstens 2 keer per week te gaan.
  Voordelen hierbij:
  Je wordt steeds gewogen. Extra stimulans, ineens een goed weegritme. Ik ga thuis dus niet meer op de weegschaal staan. De controle die ik hier krijg is voor mij een extra stimulans.
  Je wordt regelmatig helemaal opgemeten. Zo zie je dat soms je gewicht niet zoveel daalt maar je cm rond je buik wel. Je bepaald zelf wanneer je gemeten wordt: kan je het laten doen wanneer je er zeker van bent dat de resultaten top zijn ๐Ÿ™‚
  Je voeding wordt opgevolgd, je oefeningen worden goed gecontroleerd, je hebt gezelschap, je kan achteraf in de ozoncabine relaxen,…
  Ik vind het enorm leuk en ik zie resultaat. Ik ben al meer dan 36cm kwijt over mijn hele lichaam. Benieuwd naar wat het binnenkort gaat zijn, het is al even geleden sinds de laatste meting.
De cabines
De cabines

Violร , dit is wat ik doe. 4 keer fietsen, 2 keer lopen en 2 keer krachttraining.

Het neemt ontzettend veel tijd in beslag maar al een geluk heeft het resultaat. En het grootste voordeel: ik begin er ondertussen echt van te genieten!

Wat je ook kan interesseren:

6 reacties

 1. Wauw, zo’n doorzettingsvermogen!
  Ik hoop na mijn zwangerschapsverlof ook snel terug naar het werk te kunnen fietsen. Dat is functioneel en sporten in รฉรฉn ๐Ÿ™‚

 2. Kan je douchen op het werk ? En wat doe je als het pijpenstelen regent zoals de laatste tijd. Ik wil ook zoveel mogelijk met de fiets gaan werken, voor mij 40km maar doe het elektrisch omdat ik niet kan douchen op het werken dus niet te bezweet wil zijn. Maar ik maak maar gebruik van een lichte ondersteuning het blijft dus wel fietsen. Ik kan het alleen op droge dagen omdat ik contact heb met mensen kan ik niet uitgeregend aankomen, ik moet respectabel zijn. Veel tijd om mij helemaal om te kleden is er niet, moet tikken, anders zou ik ook veel te vroeg moeten vertrekken. Tof al jouw sportactiviteiten, ik ben ook een loper.

  1. Helaas kan ik niet douchen, maar ik ben gelukkig geen zweter. Zelfs in de sauna niet ๐Ÿ™‚
   In de regen fiets ik helaas ook. De auto duurt veel langer, mega file rijden dan. Ik heb een goed regenpak en daarmee vermijd ik wel wat nattigheid.
   Op het werk liggen droge kleren maar ik heb vaak heel de dag natte voeten.
   Gisteren kwam ik bijvoorbeeld kletsnat aan op de rechtbank. Ik zorg er wel steeds voor dat ik een beetje vroeger vertrek zodat ik me nog een beetje deftig kan maken.
   Ik werk dus ook met mensen, ik had schrik dat ze het niet professioneel zouden vinden als je nat aankwam. Maar ik heb ervaren dat mijn cliรซnten net meer respect voor me krijgen. En meer inzien dat ik ook moeite doe voor hen.
   40km is echt wel veel dus dan begrijp ik gerust dat je elektrisch rijd! Ik ben vaak ook aan het twijfelen moet ik toegeven. Zeker als er veel tegenwind is! ๐Ÿ™‚

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.