Jongenskleding naaien: broekjes en truitjes

Oorspronkelijk had ik graag een meisje gehad. Puur om te naaien ๐Ÿ™‚ Al die mooie kleedjes en meisjes stofjes. ๐Ÿ™‚ Maar dolgelukkig ben ik nu met mijn jongens. Naaien voor hen gaat snel en kan gemakkelijk heel mooi zijn. Dat snel is een enorm pluspunt want naaitijd is zeldzaam, patronen tekenen is niet mijn lievelingsgedeelte en de jongens groeien snel.

Je gaat hier dus niets nieuw zien, enkel schattigheid, mooie stofjes en toppatroontjes!

(De foto’s zijn al van een langere tijd geleden, ik sta enorm achter met alles te bloggen, Je zal dus een kleinere Seppe zien)

De patronen

Zoals ik al gezegd heb hou ik niet van patronen tekenen. Dus ik maak telkens alles meer dan een keer

De broekjes: Voor de broekjes grijp ik naar de mini Hudson pants. Schattig broekje, handig patroontje. Ik verbreed wel telkens de pijpjes. Want ik vind ze anders iets te smal, zeker als je een stof met weinig rek gebruikt.

De shortjes: deze zomer geen tijd om mijn patroontje aan te passen naar een grotere maat. Dus ik koos ervoor de zwemshort uit LMV te nemen. In een sponsen stofje zijn het ideale speelbroekjes!

De trui: Hier schreef ik eerder al een blogpost over. Lang leve de leather sweater! Meer schattige sweaters zie je hier.

Ik maakte ook een stapeltje T-shirts, die toon ik jullie in een volgend berichtje.

De stoffen

Geen idee meer waar ik alle stoffen vandaan heb. Ik koop vaak een meter tricot waar ik het maar tegenkom. Zo een meter is veel te veel natuurlijk waardoor alles al lang in de kast ligt. Ik gebruikte enkel kleinere stukken voor deze kleedjes, nu ze nog klein zijn moet ik ervan profiteren. ๐Ÿ™‚

De kleedjes zijn eigenlijk al een paar maanden geleden gemaakt, ondertussen al te klein voor Seppe en ze kunnen bijna gedragen worden door broertje Eli.

Volgend blogbericht zien jullie de T-shirts, waarschijnlijk kan je al raden welk patroontje ik hiervoor gebruik.

Iemand nog leuke jongenspatronen? Misschien moet ik nu toch eens gaan afwisselen ๐Ÿ™‚

Wat je ook kan interesseren:

1 reactie

  1. Heel leuk! Ik maakte voor de kindjes van vrienden ook al de wolf pyjama van zonen 09, ze droegen die eigenlijk zelfs gewoon om thuis te spelen. Short en r shirt
    Ik kijk al uit naar je t shirts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.