I love to punch it :-)

Je ziet online regelmatig leuke gepunchte figuren op truien en shirts verschijnen. Ik ben ook fan van de punch maar eerder van de dikkere vorm. Deze gaat goed vooruit waardoor de projecten een pak groter kunnen zijn ๐Ÿ™‚

Het punchen


Ik heb een oxford punch naald, een naald waar ik al mijn wol restjes mee kan verwerken (en mijn mama haar restjes). Doordat je met dikke wol werkt kan het vooruit gaan.

Het is heel simpel: tekening maken op de punchstof, wol kiezen, en punchen maar. Op you tube staan heel veel filmpjes over hoe je moet punchen met deze naald. Het is in het begin een beetje zoeken naar een juist ritme maar eens je vertrokken bent is het moeilijk stoppen. ๐Ÿ™‚

Het materiaal


Ik kocht mijn naald en stof bij Het atelier van Eva V. Haar werkjes zijn echte kunstwerkjes. Zo mooi!

Ik werk met de oxford punch needle fine. Hierin kan wol van ongeveer 4,5-6 mm dikte. Je vind overal wol van deze dikte. Het enige waar ik rekening mee hou is de mate van pluizen. Wol die heel hard pluist vind ik een minder mooi resultaat geven. Zeker bij gedetailleerde werkjes.

De stof wordt Punchneedle stof genoemd. Het is belangrijk om een heel los geweven stof te hebben aangezien deze naald en draag dikker is. Ik heb het nog niet op een gewone stof geprobeerd. De stof wordt ook welย  kaasdoek genoemd.

Zoals je ziet maak ik een beetje vanalles. Soms maak ik ze in een mooie kader, dan worden het eerder schilderijtjes die ik ophang. De andere keer wordt het een knuffeltje of kussen.

Nu heb ik een idee om kussens te maken voor de living. Er komt dus zeker meer aan!

 

Wat je ook kan interesseren:

6 reacties

    1. Inderdaad. Vooraan de kaasdoek helemaal vol gepunchd. Op de achterkant van de punch vliseline gestreken ter versteviging.
      En dan andere kant gewoon wit katoentje. ๐Ÿ™‚

  1. supermooi! Waar kocht jij je punch needle stof? Op kaasdoek vind ik percies heel veel verschillende soorten.. Alvast bedankt voor de inspiratie en je reactie!!

    1. Mijn excuses voor de late reactie. Ik heb even geen blogtijd gehad helaas. Ik kocht alles bij het atelier van Eva. Ik kocht het online maar je kan ook bij haar langsgaan in Antwerpen. Veel succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.