Het lappendeken in ere hersteld

Een lange tijd geleden, zeer lang geleden zelf maakte ik een lappendeken. Je zag ze toen overal in blogland verschijnen. Ik was er onmiddellijk verliefd op.

Ook ik knipte vele vierkantjes en maakte er een dekentje van. Helaas koos ik toen voor de verkeerde afwerking (nog niet zoveel ervaring hรฉ)

  • Ik maakte het deken te klein. Keuze uit blote voeten of koud bovenlijf.
  • Ik koos voor een donzig onderdeken, eentje dat elk pluisje en elk draadje aantrok en nooit meer losliet.
  • Ik vergat het onderdeken voor te wassen, het kromp en trok helemaal scheef.

Foto’s van het originele deken vind je hier. Ik waarschuw je wel. Mijn bloggerervaringen waren toen ook nog klein. Ik stak dus nog niet veel tijd in fotograferen ๐Ÿ™‚

Het onderdeken werd eraf geknipt en het deken belande op de te herstellen hoop. Tot nu.

Ik knipte nog een hoop vierkantjes bij (er komt nog steeds geen enkel stofje 2 keer voor), koos een beter onderdeken, en zette alles aan elkaar met een mooie biais.

Het onderdeken vond ik voor geen geld bij Modecoupon. Ik heb geen idee wat voor stof het is. Een zachte, dikkere stof. Meerdere lagen, een beetje vergelijkbaar met sweaterstof maar nog iets zachter ๐Ÿ™‚

Het dekentje werd hier al snel een favoriet van iedereen. Vooral de man des huize ligt er graag onder. Hij vind het de ideale dikte. Maar even vaak steel ik het in, trekt het zoontje het naar zijn kamp of ligt de kat erop te snoezen.

Dus de kans is groot dat ik er deze winter nog eentje bijmaak. Restjes stof genoeg!

Wat je ook kan interesseren:

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.