Het babynestje

Tijdens mijn zwangerschap werd Eli zijn nestje voorbereid. Kleuren gekozen, stofjes gekocht, naaien, spulletjes verzamelen,…

In de living kwam onder andere een gezellige box te staan. Slapen en spelen, wij doen dat in รฉรฉn box. En dat blijkt tot hiertoe al een groot succes.

Nog voor zijn geboorte stond dit mooi klaar. De zakjes en de kruisjeshoes naaide ik al voor Seppe.

De gehaakte spulletjes maakte mijn mama. Een hakende oma hebben is een grote meerwaarde voor onze ventjes. ๐Ÿ™‚ Als er interesse is naar de patroontjes dan vraag ik het haar wel even ๐Ÿ™‚

Het babynestje en dekentje werd nu nieuw genaaid.

Het Patroon


Zowel voor het babynestje als voor het dekentje gebruikte ik geen patroon. Een kwestie van logisch nadenken bracht me bij dit ๐Ÿ™‚ Ik las wel deze tutorial voor het babynestje, wat me wat meer info gaf om mee te starten.ย  Onderaan staat het nestje wat veel open, moest ik er ooit nog een maken zou ik de beentjes verkorten.

 

De stoffen


Ik gebruikte stoffen die ik al lang in de kast heb liggen. De stoffen van het babynestje zijn nog van mijn grootmoeder geweest. Het blauwe dekenstofje ligt al een tijdje in mijn kast, als ik het me goed herinner komt het van bij de Stoffige Zolder.

Het nestje wordt gebruikt voor wat extra geborgenheid in de box. Ons ventje geniet daar wel van. Hij valt hierin duidelijk sneller in slaap.

Ondertussen ligt de box al vol speelgoed. Maar er wordt steeds plaats gemaakt voor het nestje. Je ziet ook op de foto’s dat er veel verschillende dekentjes gebruikt worden. Ons kleintje geeft nogal regelmatig melk terug, alles ligt dus zeer regelmatig in de was.

Meer heb ik er niet over te vertellen, enkel nog wat schattige fototjes ๐Ÿ™‚

Hij begint het nestje nu wat te ontgroeien. Dan hoop ik er een nieuwe baby gelukkig mee te maken!

Wat je ook kan interesseren:

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.