Gepakt en gezakt

Weer een nieuwe Let’s Stick Togheter opdracht, weer een nieuwe blogronde.

(wie nog steeds niet weet wat hiermee bedoeld wordt, alle info vind je hier. )

De opdrachten deze maand zijn:

  • Back to School
  • Gepakt en gezakt.

Ons spookje gaat pas in april naar school (laat dat nog ver weg blijven, hij wordt al zo snel groot). Dus hier is het eerder: nog steeds naar de crรจche ๐Ÿ™‚ Maar vanaf nu doet hij het in stijl!

Het patroon


Ik ben gestart van een patroontje uit de “tassen maken de vrouw”. Een leuk boek dat helaas niet meer te verkrijgen is in de winkels. Sommige bibliotheken hebben het wel ๐Ÿ™‚

Er werden wel verschillende dingen aangepast:

  • De zakjes aan de zijkant liet ik weg. Vond deze geen meerwaarde hebben.
  • De voorzak werd verlaagd, vind ik mooier overkomen.
  • Het zakje werd volledig gevoerd. Geeft een mooiere binnen afwerking en gaf me de kans om een leuk stofje te gebruiken.
  • Ik voegde paspel toe.

De Stoffen en materiaal


Seppe mocht zelf zijn rugzakje vullen voor de foto. Boeken, giraf en autotjes daar houd hij van. ๐Ÿ™‚

Ik had nog een stuk prachtige wol over na het maken van deze jas. Toen was me niet duidelijk wat ik hiermee nog kon maken… Maar al een geluk koos ik voor bijhouden. De stof is schitterend. Stevig (zodat ik niet heb moeten verstevigen) maar toch zacht!

Verder koos ik ervoor enkel spullen te gebruiken die ik nog in mijn kast had liggen.

Tassenband, nepleren paspel, rits, gespen kocht ik een tijd terug bij K-bas. De voering is een schattig stofje van Veritas.

 

Het rugzakje blijkt nu al overal goed voor. Op vakantie sleurt hij het overal mee en propt hij het vol met… Tja vanalles (stenen, speelgoed, dennenappels,…)

Benieuwd naar wat de anderen maakten met dezelfde opdrachten? Bekijk het gerust hier:

FlaflinkoUnique MariekeGirls in UniformYjonisTwo OwlettesJust Just10Nathalie’s NaaiselsWoohoo by DavinaLarthMimalokiNaaizWollebolViTessBlogliesjeTante Fee196Sewing ร  la carte HutseprutsQueridaBlogrevolutionBij OogappelsienLunatiekCrealiefjesMiss PixieStokstaartje doet het zoJust DelphineMamadammekeMiel de FleurStoffenspulletjes Noxeema Khadetjes Wilwarin Made with Love

En dan toch nog enkele fototjes, gewoon omdat ik het niet kan laten!

 

Wat je ook kan interesseren:

26 reacties

  1. Wat een leuke rugzak en wat stapt jullie zoontje stapt er zo heerlijk parmantig mee rond ondertussen van alles verzamelend en de schatten in de rugzak stoppend. Daar heb je hem echt prlezmr meegedaan en jij hebt echt eer van je werk.

  2. Wat een mooi rugzakje! Eenvoud siert. Al die extra zakjes en flapjes hebben die kleintjes nog niet nodig. Ik snap wel dat hij er nu al mee rondloopt hoor… zo mooi.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.