Fibre Mood linkparty: De Benita broek

De nieuwste Fibre Mood is weer uit en ik mag jullie weer iets tonen. ๐Ÿ™‚

Ik ben grote fan van Fibre Mood, ik heb al verschillende dingen gemaakt. Het meeste haalde de blog nog niet (schandalig genoeg) maar ik beloof dat het nog komt!

Voor deze linkparty maakte ik de Benita broek. Eerlijk gezegd wou ik liever de jas maken, die is prachtig!!!! Maar ik heb veel schooltaken en geen naaitijd. Vandaar de broek: ook een mooi model en zeer snel gemaakt!

Ik toon jullie een geheel zelfgemaakte outfit. Ik maakte er een warm huispak/slaapoutfit van.

De Benita broek

De broek is dus van Fibre Mood, het is de prachtige Benita. Aangezien ik niet zeker was van het model bij mijn figuur koos ik voor een goedkope, zwarte stof. (Eerlijk gezegd is het een zacht, soepel tafelkleed dat ik voor 1โ‚ฌ op de rommelmarkt vond.)

Ik ben nog wat opzoek naar mijn Fibre Mood maat. Het gebeurde al een paar keer dat ik me opmat, die maat maakte en het toch te groot is. Helaas, want ik haat aanpassingen doen. Ook deze broek is weer iets te groot. Voor een huispak geen probleem al een geluk.

Maar ik heb de maatformule ontdekt, denk ik. Opmeten en toch een maatje kleiner nemen. Dit is zeker geen klacht over het boekje hoor! Ik moet alle merken patronen eerst wat leren kennen, ze verschillen allen enorm.

Over het model twijfel ik nog. De frons bovenaan flatteert mijn buikje niet echt helaas. Maar ze zit wel super!

Het topje

Dit is de one-hour-top. De naam liegt er niet om! Knippen, naaien en omzoomen kostte me echt niet meer dan een uurtje! Het zit nog leuk en is zalig zacht en warm. Het is trouwens een gratis patroon!

Het stofje is gemaakt uit een enorm zachte Nicky velours. Gekocht in een stoffenwinkeltje dat helaas al niet meer bestaat.

Het haarlint

Thuis heb ik graag mijn haar uit mijn gezicht: dus haarlint aan en dot op mijn hoofd. De haarband is ook een snel klaar, gratis patroontje! Te vinden bij Madeline de Stoffenmadam.

De outfit zit super, ideaal om de komende koude winter te doorstaan. Mijn ventje vind hem nogal vormloos, maar ik vind het hem zeker leuk. Warm, comfortabel en super snel in elkaar gezet.

Wat je ook kan interesseren:

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.