Fibre Mood: Isra Shirt

Weer een nieuwe, prachtige editie van Fibre Mood uit! Weer enorm veel moois!

Ik koos deze keer om een prachtig hemd te maken. Helemaal verliefd op de extra naden als detail.

Het patroon

Zoals de titel zegt: dit is de Isra uit het nieuwste Fibre Mood magazine. Je kan het hemdje maken uit een stevigere stof, wat het enorm leuk maakt! Ik was onmiddellijk fan.

Het maken liep heel moeilijk. Alles liep wat mis. Dit lag zeker niet aan het patroon, gewoon pech en onoplettendheid.

Mijn naaimachine stopte met werken in het midden van een topstitch. Ik ging verder op mijn oud machientje, dat af en toe een steek oversloeg. Daarna plooide ik onoplettend mijn knopenpad verkeerd. Wat ik natuurlijk pas doorhad nadat ik de knopen had bevestigd.

Maar met een aantal aanpassingen kreeg ik het gelukkig allemaal goed.

Ik maakte mijn standaard kledingmaat en het past perfect. ๐Ÿ™‚

Het materiaal

De stof had ik al lang liggen. Het is een heel stevige katoen. Ik kocht ooit een grote lap in de kringloopwinkel. 3 meter voor 3โ‚ฌ, prachtige kwaliteit en in mijn lievelingskleur. Daar kan ik gelukkig van worden ๐Ÿ™‚

Omdat mijn oud naaimachientje geen knoopsgaten wou maken, koos ik voor drukknopen. Deze knoopjes van Prym heb ik altijd in mijn voorraad. Deze blijven goed steken wegens de vele pinnetjes. Met een tang waren ze ontzettend snel bevestigd.

Ondanks de moeilijke tocht, ben ik toch ontzettend tevreden met het resultaat. Het is weer een toppatroon!

Er staat ook nog een prachtige regenjas, een toffe kindertrui en een heel mooi topje in de editie! Ik ben weer fan!

Wat je ook kan interesseren:

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.