Een zelfgemaakte lingerieset (dankzij een super workshop)

Lingerie, het is al lang iets wat ik wil leren. Maar het leek me zo moeilijk en workshop vind je hier niet snel van. Ik heb lang getwijfeld om die in avondschool te gaan studeren maar.. 2 kinderen maken het hier al druk genoeg.

Ineens zag ik het onlineย  en schreef me samen met het nichtje onmiddellijk in. Een lingeriecursus, 3 voormiddagen. Gegeven in de Gouden Flamingo door de getalenteerde Lace et Dentelle. Een gezellige workshop later kan ik jullie nu mijn pronkstuk tonen!

Het patroon en het materiaal zaten in de prijs inbegrepen dus daarvoor verwijs ik allemaal naar Lace et Dentelle. In het echt zit er een prachtige gouden glans op mijn stoffen, die krijg ik helaas niet op de foto.

 

Ik geef jullie wel graag wat meer info over mijn ervaringen, kan je misschien beslissen of dit ook iets voor jou is ๐Ÿ™‚

Het slipje


 

Hiermee begon de les. De slip is eigenlijk heel gemakkelijk te maken. Het patroon is zeker niet moeilijk. We kregen duidelijke uitleg over de te gebruiken steken, het hanteren van de stoffen,…

Het moeilijkste vind ik het kiezen van je patroon (Iedereen heeft zo wel zijn eigen favoriete patroon) en hoe je u kant wilt positioneren ๐Ÿ™‚ Keuze stress!

De onderste slip maakten we tijdens de workshop. Een hoogzittend model, de hipster maakte ik zelf thuis met restjes naar รฉรฉn van mijn favoriete onderbroeken.

 

De beha


 

De beha ziet er zeer ingewikkeld uit maar viel eigenlijk goed mee. Het is een duidelijk stappenplan. Zolang je de naam van elk onderdeel onthoud lukt het zeker dankzij de uitleg en hulp.

 

Aan de binnenkant zie je het echte werk! Enkel het aanbrengen van de beugels bleek een echt prutswerkje te zijn. Wat ervaring is hierbij wel nodig.

De pasvorm zit bij mij van de eerste keer goed. Maar dit blijkt niet gemakkelijk te zijn:

  • Elk stofje heeft andere rek en geeft een ander resultaat.
  • Je kan de beha pas goed passen wanneer hij helemaal in elkaar zit. Ontzettend spannend dus!

Jullie zullen me op mijn woord moeten geloven want aan foto’s durf ik niet tonen ๐Ÿ™‚ Maar hij zit heel mooi!

Een enorm tevreden klant dus! Nee dit is geen gesponsord bericht ๐Ÿ™‚ Gewoon zeer tevreden!
Ik ben er zeker van dat er nog veel lingerie zal volgen! Het is nu voornamelijk nog een kwestie van uitzoeken waar ik materiaal kan vinden!

Lace et Dentelle geeft workshops thuis dus ik zou zeggen: allen inschrijven!

 

Wat je ook kan interesseren:

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.