Een tweede keer zwanger zijn….

We waren ervan overtuigd: we bleven bij een kindje.
Heel stelselmatig had ik zelf al babyspulletjes weggegeven. Zo zeker ๐Ÿ™‚

Maar dan werd het nieuwjaar… Een gesprek met het vriendje “wat doen we dit jaar?”
Blijkbaar was het bij beide aan het kriebelen, toch een tweede kindje?

Een paar dagen na nieuwjaar beslisten we: we gaan ervoor. Op mijn verjaardag, 22 januari, was ik aan het overgeven. Zo snel ging het ๐Ÿ™‚

Binnenkort bestaat dit gezinnetje uit 4. We zijn er dolgelukkig mee!

Ons tweede zoontje wordt 2 oktober verwacht. Ongeveer 2 jaar na de eerste (die verjaart 27/09 dus het kan zijn dat hij zijn dagje gaat moeten delen).

 

De eerste drie maanden waren een echte hel. Verschrikkelijke misselijkheid, zelfs ‘s nachts waardoor ik amper sliep. Ik loodste mezelf door de dagen: werken, Seppe verzorgen en slapen.

Huishouden gebeurde amper, Seppe zat ineens vaak voor de tv en uitjes werden vermeden. 3 maanden zonder bloggen en naaien. Het ging me echt niet. De blijdschap van de zwangerschap werd volledig overspoeld door het ‘overleven’.

Maar nu zijn we 4 maanden ver in de zwangerschap en het gaat een pak beter. De misselijkheid is weg en ik ben moeten stoppen met werken (op 3 maand moeten wij stoppen voor de veiligheid). De buik groeit enorm snel (veel sneller als de eerste keer) terwijl de kilo’s al een geluk nog ok zijn. Buiten wat hoofdpijn en vermoeidheid loopt het goed, alles op zijn gemakje!

Terug wat genieten. ๐Ÿ™‚ Alhoewel niet elke dag even goed verloopt ๐Ÿ™‚

Vandaag wordt ik overal zenuwachtig van, ik zou heel graag met iets gooien of gewoon eens goed kressen. en ik weet absoluut niet waarom ๐Ÿ™‚ Herkenbaar?

 

Nu wordt het eens uitzoeken wat ik eigenlijk allemaal heb weggegeven en wat ik dus terug nodig heb.

Eerst al een vraag, misschien iemand die mij raad kan geven:

Een baby en een peuter van 2 jaar, gaan we een dubbele buggy nodig hebben? (we doen heel veel te voet!)

Wat je ook kan interesseren:

7 reacties

 1. Hier een peuter van 3 en een baby van 1, ze schelen 22 maanden. Wij hebben geen dubbele buggy gekocht en heb daar nog altijd spijt van. Wij gebruiken nu veel de fiets met fietskar, en een buggybordje waar de oudste kan opstaan. Als we met twee gaan wandelen of op uitstap, nemen wij 2 buggy’s mee (onze dure en een goedkope plooibuggy). Moesten wij meer in de buurt wandelen, zou ik zeker een dubbele buggy kopen. Peuters van twee kunnen namelijk heel stout/koppig zijn en dan wil je ze gewoon vastklikken in een buggy. Doen dus!

 2. Die eerste maanden ‘overleven’ herken ik nog van bij mijn zwangerschappen. Gelukkig zit je nu in de betere periode ๐Ÿ™‚ Nog eens een dikke proficiat gewenst!!
  Onze kindjes verschillen ook twee jaar maar wij hebben nooit een dubbele buggy aangekocht. Ik heb wel zo’n plankje gekocht om aan de buggy van de baby te hangen zodat de peuter kon meerijden als hij te moe werd om te stappen + ik heb er een plooibuggy tweedehands bijgekocht voor de langere uitstapjes.
  Intussen hebben we alweer bijna geen buggy meer nodig. De jongste verplaatst zich even graag met zijn loopfietsje ๐Ÿ™‚

 3. Dikke proficiat! Tussen Senne en lore zit 17 maanden en die dubbele buggy was zalig… Ik doe ook veel te voet en heb er veel aan gehad!

  1. Nooren fran schelen twee jaaren half, maar wij hebben een plooibuggy bij op de geboortelijst gezeten voor lange uitjes, was dit heel handig. Ook heel leuk is onze fietskar…
   Geniet er nog van!

 4. Draagdoek aanschaffen! Ik had mijn lieve baby altijd graag dichtbij mij en de ineens zo grote peuter in de kinderwagen. Heerlijk!

 5. Draagdoek aanschaffen! Ik had mijn lieve baby altijd graag dichtbij mij en de ineens zo grote peuter in de kinderwagen. Heerlijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.