Een nieuwe outfit :-)

Ik heb ongelofelijk veel zin in nieuwe kleren. Mama worden, afvallen, boven de 30jaar zijn,… Ik heb zin om mijn kleerkast te veranderen. Een iets volwassener look. Weg met T-shirts met prints en welkom elegantie ๐Ÿ™‚ Allรฉ dat wil ik proberen.

Ik kan eens goed gaan shoppen maar in plaats daarvan probeer ik een hoop zelf te maken. Ik ben nog op de dool en weet niet exact wat ik wil en wat me staat maar ik ga ervoor :-). Begrijp me niet verkeerd, ik ga niet enkel naaien. Shoppen hoort er ook nog steeds bij :-).

Ik kocht onlangs enkele broeken in de winkel. Bovenstukken maak ik zelf. Ik maakte er alย enkele maar nu ging ik er weer voor.

img_5519

 

Zowel het topje als de Gilet zijn eigen maak. Volgend blogbericht schrijf ik meer over het topje. Een te lang bericht vermijden ๐Ÿ™‚

Het patroon van de Gilet


Ik wou een gebreide gilet, ik had enkel niet de zin om ze ook effectief te breien. Dus gebreide stof kopen en naaien. ๐Ÿ™‚ Ik maakte opnieuw de Cloรซ jas van La Maison Victor. Hier en hier zie je mijn vorige versies: op zich een goed patroon maar ik maakte wel wat aanpassingen:

  • Ik versmalde de zijkanten om toch wat taille te creรซren.
  • Ik verlengde de mouwen, kwartmouwen bij een warme vest vind ik niet logisch.
  • Ik werkte niet met een beleg maar werkte af met een biais. Had ik beter niet gedaan. De Stof trok naar alle kanten en trok scheef door de biais. Volgende keer hou ik het bij het beleg!

img_5522

De Stof


Ik kocht een warme, zachten gebreide stof bij Moens. Ideaal voor een gilet. De stof was enkel zeer moeilijk te verwerken doordat hij moeilijk zijn vorm hield.

img_5520

 

Op zich is het een goed patroon en een leuke stof maar de verwerking liep verschrikkelijk. De biais en stof hadden een andere rek waardoor het moeilijk liep, het rechte patroon en scheef trekken de stof gaven een raar zicht en ik was wat afgeleid. De hoekjes bovenaan steken ook steeds naar voor.

Het was een prulwerk en ik ben niet helemaal tevreden van het resultaat.

Wat denken jullie: draagbaar?

img_5523

Dit is een van de naaisels die ik maakte tijdens de Meet the Sewer. Al het geluk was het goed gezelschap, maakte het prutswerk iets plezanter! ๐Ÿ™‚

Wat je ook kan interesseren:

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.