Een Maurice voor mijn man :-)

Het is weer zover: Stik Belgique. De periode waar verschillende bloggers Belgische ontwerpers even in de kijker zetten. En aangezien ik een parel van een Belgisch patroonboek heb gebruikt doe ik hier natuurlijk aan mee!

Ik maakte een prachtige tas. Niet voor mezelf deze keer, nee voor mijn ventje. Die is jarig en verdient een cadeau! Aangezien hij dit jaar zelfs 2 keer zonder ons reist dacht ik dat een reistas wel handig kan zijn ๐Ÿ™‚

Het Patroon


Ik ging opnieuw voor een patroon uit mijn “Mijn tas 2“. Het boek kwam op het ideale moment uit. Er staan een aantal leuke patronen in die ook voor een man gebruikt kunnen worden dus hoera ๐Ÿ™‚

Het patroon is opnieuw een zeer ingenieus geval. 2 m stof, volumevlies, 3,5m tassenband, een enorm rits,… als je dit alles knipt, vouwt en naait volgens de uitgebreide uitleg in het boek, dan krijg je dus deze prachtige tas.

Het patroon zit goed in elkaar maar is een heel gepruts met al die lagen en materialen. Ik maakte eerst de kleine Maurice (volgt later op de blog) en daar was ik blij om.

Tip: Door eerst de kleine te maken leer je hoe het patroon in elkaar zit zonder al die extra lagen. Maakt het veel gemakkelijker om dan deze grote versie te verstaan!

Het enige wat ik volgende keer anders doe: Ik zou het bodemstuk extra verstevigen. Je ziet het hier een beetje op bovenstaande foto: het jeans gedeelte is minder verstevigd en daardoor zakt het een beetje weg. Gemakkelijk te vermijden als je deze wat extra power geeft.

Het materiaal


Zoals vernoemd gebruik je een hoop materiaal. Aangezien het uitkomen van het boek, het kiezen van het cadeau en de effectieve verjaardag nogal kort op elkaar lagen heb ik gebruik moeten maken van materiaal dat ik in huis had.

Al een geluk heb ik steeds een K-Bas voorraad in huis: musketonhaken, rivetten, rits, versteviging,… Alle fournituren komen van daar.
Enkel de tassenband kocht ik bij Veritas. (Altijd een goede keuze want daar kan ik rap binnenspringen)

 

De stoffen heb ik uit eigen voorraad. De groene gebruikte ik al eerder voor deze vest, de voering is een stofje dat al heel lang in de kast ligt. Een van de eerste duurdere stoffen die ik ooit kocht, uitgekozen door het vriendje zelf dus ik zit safe ๐Ÿ™‚ Ik kocht het toen bij Julija in Antwerpen.

Als extra maakte ik een eenvoudige binnenzak met boodschap. Mijn naaimachine kan letters borduren dus daar speel ik graag mee. Geen super mooie letters maar hij zal er zeker blij mee zijn. (Ik keek net eens voor een echt borduurmachine, zal hier niet direct aangekocht worden ๐Ÿ™‚ )

De boodschap: “Hou van je” want dat zegt Seppe steeds super schattig. “Liefs van je patat” ja zo noemen wij elkaar “en je allerliefste zoontjes”.

Op dit moment is de tas nog niet gegeven maar ik ga ervan uit dat hij ze goedkeurt. Ik ben alvast opnieuw fan!

Stik Belgique


Stik Belgique wordt opnieuw georganiseerd door Flaflinko. Benieuwd naar wat de andere maakten:

FlaflinkoKhadetjesNaaisdrovjeThe Needle Of ChoiceWilwarinCoutureLarthSkwadraatliveAdivastyleJust DelphineNoxeemaMiss PixieGezien bij JustinePlus 2 is 5!MimalokiLilliepawillieSewing ร  la carteGirls in UniformMiel de FleurMarieke FalderiekeStoffenspulletjes

 

 

Wat je ook kan interesseren:

11 reacties

  1. Pfff…ik ben ook begonnen aan Mauric II. Nu loop ik helemaal vast bij punt 18. Het is me niet duidelijk welke delen ik aan elkaar moet stikken. Bestaan hier geen videoโ€™s van?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.