Een lange, warme blazer voor mezelf

Ik ging even niets voor mezelf maken. Me enkel concentreren op feestdag-to-do’s. Ik heb me namelijk dit jaar voorgenomen dat het meeste van de cadeaus zelf gemaakt worden dit jaar! En dat enkel met materiaal dat ik al in huis heb! Dat vraagt wel wat tijd.

Maar na het zien van de jas van Jolies Bobines was ik verkocht. Moest ik ook hebben :-). Helaas was haar patroon enkel in het Frans en leveren naar Belgiรซ kon niet eens geselecteerd worden. Het werd een zoektocht naar een gelijkaardig patroon. Een oproep op Facebook bracht de oplossing! Dus zie hier mijn exemplaar. Net niet even mooi als haar versie maar ik ben toch content ๐Ÿ™‚

 

Het Patroon


Het patroon vondย  ik in nieuw naaimagazine. Fashion Style. Op het eerste gezicht leek het niet echt mijn ding, maar er staan toch een aantal leuke patroontjes in. De uitleg is zoals in veel andere naaiboekjes: zeer kort en ze gaan ervan uit dat je wel al wat ervaring hebt. Ik was blij dat ik al een jas had gemaakt.

Het boekje werkt met weinig maten, maar er staat beschreven hoe je zelf andere maten kan tekenen. Zorgt voor niet te veel lijnen op je patroonbladen, handig voor het overtekenen. Ikzelf zit tussen maat 38 en 36 dus ik tekende 38, tekende slechts 0,5cm naad bij terwijl ik stikte op 1cm. Zo heb ik hem dus wat verkleint. Hij zit me perfect!

De stoffen


Ik maakte de blazer met een super warme en zachte wol.

Een tijd terug kon je via Emma en Mona vip toegang krijgen voor een uitverkoop van rita co rita, aymara, Gold en Max & Lola. Mijn buurvrouw won tickets en ze nam mij mee ๐Ÿ™‚

Ik kocht daar dezeย prachtige stof voor een mini prijsje. De sjaal die ikย aan hebย vond ik daar ook. Hij is van Aymara,ย het is de zachtste en warmste sjaal die ik ooit heb gevoeld!ย ๐Ÿ™‚ Ik draag niets anders meer!

Als voering gebruikte ik gladdig, zacht kaki stofje dat ik in het rommelhoekje van Stoff.be vond. Heb ik helaas niet op foto.

Hij is elegant en tegelijkertijd goed warm. Niet geschikt voor mijn dagelijks fietsen (gemiddeld bijna 2u per dag op de fiets dus dat vraagt een echte jas) maar ik maakte vandaag en goede wandeling en geen kou!

Ik had hem net op tijd af voor de feesten ๐Ÿ™‚ Ik gelukkig!

Wat je ook kan interesseren:

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.