Een Hanna bralette

Wie me volgt op instagram zal het zeker gezien hebben. Het was #braugust en dit jaar deed ik mee. Iedere dag konden we een foto plaatsen rond een lingeriethema en zo iets winnen. Ik vond het vooral een leuke uitdaging, zeer leerzaam en ik kreeg enorm veel inspiratie door te zien wat anderen maakten! Het is een initiatief van Tailor made Shop, ik kijk al uit naar volgend jaar!

Ik ging dus zelf ook aan de slag en heb dus nog wat lingerie te tonen ๐Ÿ™‚

Het patroon

Dit is de Hanna Bralette. Een patroontje dat ik online tegenkwam. Het is van Studio Costura.

Het is een leuk patroon waar je veel kanten mee uit kan. Op instagram kom je veel verschillende tegen. Ik koos voor een sportieve look met een romantisch kantje.

Ik mat mijn maten op, volgde de tabel en hij paste zonder probleem. Super dus! Ik ben ondertussen al bezig met een kanten versie, maar zit nog even zonder sluiting, ik zal dus nog een keertje moeten bestellen.

Het broekje is een eigen patroontje, ik tekende het naar een graag gedragen, gekocht exemplaar.

Het materiaal

Het blijft steeds een zoektocht naar de juiste materialen. Maar ondertussen begin ik het te kennen ๐Ÿ™‚

Ik bestelde een tijd terug een voorraad bij Lijfgoed en lingeriestoffen. Geen idee meer wat ik juist waar kocht maar de kans is groot dat het van een van deze winkels komt.

Het rode stofje is een stevige lycra. De bolletjes zijn een zacht fluweeltje. Ze liggen er wat op in relief en zijn ontzettend zacht. (Ik krijg het niet juist op foto). Het stofje was verschrikkelijk om te naaien, mijn naald en draad wou er niet goed door. Mijn draad brak of er werden steken overgeslagen. (Iemand tips hiervoor?) Maar het is wel een leuk resultaat.

Hoewel ik nog wat moet wennen aan het felle rood (ik draag niet zoveel kleur in mijn ondergoed normaal) vind ik het een super setje. Er gaan er nog volgen!

Wat je ook kan interesseren:

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.