Een baby jasje

De vorige berichtjes waren even niet in de naaitrend.

Bericht aan mijn volgers: Wees gerust, mijn blog zal niet veranderen in een foodblog. Er zullen voornamelijk naaisels getoond worden! Maar het blijft een blog over mijn leven, over alles wat er zich in afspeelt. Mijn afslankplan neemt nogal veel tijd in momenteel. Dus daarom ook deze berichten.

Maar dan nu… Waar het echt om draait.

Een naaisel!

Mijn mini ventje had een jasje nodig, tijd dus om achter de naaimachine te kruipen!

2

Het patroon


In burda vind je vaak enkele kinderspulletjes. Tijd om deze eens te testen.
Dit jasje zag ik staan in de Burda van 5/2015.

Het jasje zat snel in elkaar. Ik was wel ontzettend blij met mijn naaiervaring. Want van de tekst in het boekje werd ik niet veel wijzer.

Het werd in weinig tijd een ontzettend leuk jasje. Zonder al te veel geprul! De pasvorm is ook best ok. Ik maakte een maatje groter, op de groei. Dat het nog een beetje te groot is, is gepland.

Dus naar de bib, om dit boekje uit te lenen en er ook eentje te maken!
Moesten jullie ook de tekst niet snappen mag je steeds raad vragen. Ik heb het ondertussen al uitgezocht ๐Ÿ™‚

7

 

De stoffen


Het grijze stofje is het superzachte tricotje dat ik bij Julija kocht. Jullie zouden het echt eens moeten voelen! Zo zacht!

Ik ben helemaal fan en maakte er al deze shirt en een kruippakje mee. Ik heb nog steeds overschot dus kan het blijven gebruiken! Ik moet dringend eens gaan kijken of er ook nog andere kleuren ter beschikking zijn!

Het blauwe stofje is een punta di roma, ligt al lang in mijn kast waardoor ik de oorsprong ben vergeten!

5

De drukknoopjes gaven even een probleem. Ik gebruikte oorspronkelijk snaps. Ondanks de versteviging die ik had toegevoegd werden de knoopjes al snel door de stof getrokken. Tricot en snaps, ik haat de combinatie (maar blijft het proberen).

Ze werden dus uiteindelijk vervangen door zilveren ringetjes met pinnetjes (degene voor Jersey van Prym). Deze werken veel beter!


En dan nu nog wat foto’s. Gewoon omdat ik hem zo schattig vind ๐Ÿ™‚ Babyspam!

3 4

6

En toen was hij het beu…Het leven van een kindje met bloggende mama kan vermoeiend zijn!

Wat je ook kan interesseren:

2 reacties

  1. Weer een heel mooitje! Burda vind ik vaak ook niet de gemakkelijkste uitleg geven. En de maten vallen hier meestal veel te groot :-). Proficiat, trouwens met je nieuwe blogplekje, het is tof geworden. Ik volg dus zeker mee naar je nieuwe adres!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.