De Watson Beha

De eerste schooldag werd hier goed besteed: tijd voor mezelf! Geen kinderen in huis en even geen huishouden.

Ik ging voor het echte werk, een nieuw patroon en weer wat nieuw materiaal. Het is nog een test versie maar ik vind hem zeker al leuk ๐Ÿ™‚

Het patroon


Online zie je prachtige exemplaren van de Watson Bra verschijnen. Het leuke eraan is dat ze steeds anders zijn. Dus ik wou het toch ook eens testen ๐Ÿ™‚

Online aankopen, afprinten en ik kon aan de slag.

Als je al eens lingerie gemaakt hebt is dit geen moeilijk patroon. Als je de “lingeriemaakbasis” eenmaal weet (de soort steken, de afwerkingsmanieren,…) dan is dit een gemakkelijk patroon. Er komen namelijk geen beugels en vulling aan te pas.

Dit is mijn testversie en ik ben er al enorm tevreden mee. Nog niet perfect, de cups hebben een ietswat andere boogvorm. Maar dat zie je amper als ik hem draag.
Ik volgde de maattabel van het patroon en hij zit perfect! Altijd leuk want dat is met een beha niet gemakkelijk.

Het materiaal


De voorbije maanden ging ik op zoek naar lingerie maak materiaal. Online want in Belgiรซ is het aanbod heel beperkt. Ik deed een bestelling bij lijfgoed en bij fabric styles zodat ik nu een basis in huis heb. Het is wel niet gemakkelijk. Je hebt verschillende soorten lintjes, stof, haakjes,… nodig. Die allen bestaan in vele verschillende maten en kleuren. Een setje vormen is wat puzzelen en matchen.

De stof is een dikkere scuba. Eentje dat goed stevig is waardoor de beha niet gevoerd is. Dit geeft binnenin wel een iets minder mooie look. Maar dat stoort me niet.

Zeker nog niet perfect dus maar ik heb weer veel bijgeleerd. Dit wordt zeker vervolgd.
Ik zoek ook nog goed slipjes patroon maar helaas nog niet gevonden. Ik ben daar precies nogal kieskeurig in :-). Bij het Watson patroon is een slipje bijbegrepen, ook de uitleg om er een bikini van te maken. Dat ga ik toch eens testen!

Wat je ook kan interesseren:

1 reactie

  1. Heel leuk. Van beha’s maken ken ik niets maar ik maakte intussen al enkele slipjes met een patroon van jalie. Misschien moet ik ze toch eens op de blog zwieren ๐Ÿ˜‰. In ieder geval voor je lingerie skills

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.