De Villette jas

Wanneer iedereen begon te naaien aan zijn zomercollectie begon ik toch nog aan een tussenin jas. Een jas tussen zomer en winter. Ik had zo niets meer in de kast liggen dus ik vond het tijd.

Ik heb hem de voorbije weken helaas al vrij veel kunnen dragen. Ik vind de jas zeer geslaagd dus dat is geen probleem. Maar liever toch wat meer zon, zodat enkel een T-shirtje nodig is ๐Ÿ™‚

Het patroon


Ik maakte de Villette van La Maison Victor. Uit de eerste editie van 2017. Ik zag het patroon en wou onmiddellijk aan de slag. Stof vond ik ook heel snel maar toen kwam de misselijkheid, de zwangerschap heeft alles dus enorm vertraagd. ๐Ÿ™‚ Ik blog er nu ook vrij laat over dus het lijkt compleet niet het seizoen.

Als kleding maat zit ik een beetje tussen 36-38. Toch koos ik ervoor om maar 34-36 te maken. De jas is oversized maar ik wou het niet overdrijven. Ik ben tevreden over de pasvorm.

De stoffen


De buitenstof vond ik snel bij Moens. Slechts 5 euro per meter :-). Het is een stijve mantelstof. Weet niet exact welk materiaal. Het is nog steeds vrij zacht dus geen gepiek in de nek!

De voering is een leuke viscose van Nostex te Wilrijk. Zij doen een uitverkoop wegens verhuis dus ook dit stofje was goedkoop.

De knopen kocht ik ooit in een grote zak in de kringloopwinkel. Ik versierde de jas ook met een klein pinnetje. Een eenhoorntje dat ik ooit kreeg. Dus uitgerekend kostte deze jas me ongeveer 20 euro ๐Ÿ™‚

Het enige waar ik minder tevreden over ben is de rug. De stijve stof en de oversized jas zorgen voor een minder soepele rug. Hierdoor staat hij soms bol waardoor hij groot lijkt. Dit is gelukkig niet altijd maar soms is het een raar zicht. Ik zou de rug dus volgende keer wat kleiner maken.

Best tevreden dus met het resultaat. Blij met deze kastaanvulling!

Wat je ook kan interesseren:

4 reacties

    1. Ik heb het patroon uit het magazine La maison Victor. Het is al van een aantal edities geleden maar vermoedelijk nog wel te bestellen op hun site :-). Vaak kun je ook de patronen afzonderlijk kopen. Zeer goede uitleg erbij trouwens!
      Zeker eens https://www.lamaisonvictor.com/ bekijken dus! ๐Ÿ™‚

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.