De Vara Tas

Soms verschijnen er echte tassen hype in naaiblogland. De Vara bag is er eentje van. Ik was niet onmiddellijk verkocht maar toen ik de tas van Anne zag was ik helemaal verkocht. Niet veel later had ik er dan ook eentje.

Het begon allemaal op een heel gezellige naaidag! De sewing rendez-vous. Daar zag ik Anne haar versie en nog verschillende andere. Stoffenheide stond daar met een aantal prachtige stoffen en enorm mooi leer. Onmiddellijk mijn leer kunnen kopen dus ๐Ÿ™‚

Het patroon

Zoals ik al zei is dit de Vara bag. Een heel leuke tas om te maken. Bij het patroontje krijg je een Ebook met uitgebreide info en veel foto’s. Ik koos ervoor om vooraan de extra zak te maken zonder sluiting , de grote zak gaf ik een rits. Allen opties die je zelf kan kiezen. Achteraf zou ik nu graag nog een zak achteraan hebben, maar daar is het te laat voor. ๐Ÿ™‚

Het materiaal

Het leer kocht ik dus bij Stoffenheide. Een super lieve madam, die graag raad gaf en met geduld wachtte terwijl ik bleef twijfelen tussen al het mooie leer.

De stofjes kocht ik op de hobbybeurs in Antwerpen. Het zijn 2 kleine lapjes die ze verkochten om te quilten. Maar ik zag er dus een handtas in.

Voering, magneetsluiting en rits komen van bij K-bas. Ik volgde de handleiding qua voering. Uiteindelijk vind ik de tas nu iets te soepel. Een volgende versie krijgt van mij zeker meer versteviging.

Super tevreden met mijn nieuwe tas (al zou ik nu wel een paar dingen veranderen). Ik heb al zin om er nog eentje te maken. Maar hoeveel tassen heb je als vrouw eigenlijk nodig? ๐Ÿ™‚

Wat je ook kan interesseren:

2 reacties

  1. Een heel mooie versie ! Mooie stofjes gecombineerd bij het prachtige nepleer. Ik koos dat leer ook voor mijn YinYang tas (zie mijn blog). De VARA staat hier ook op de planning, in het najaar onder begeleiding van Carolien (Atlejee Caro) samen met een aantal naaivriendinnen. Ik zal al vele mooie versies, je kan spelen met combiโ€™s dat is zo leuk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.