De ideale laptoptas

Hypes, ik probeer er niet altijd in op te gaan. Soms zie je te veel hetzelfde verschijnen.
Maar ik geef toe, vaak ben ik er ook gevoelig aan en koop ik het stofje dat je overal ziet verschijnen. Het moet maar niet zo mooi zijn :-).

Momenteel is er een andere nieuwigheid de naaiwereld terecht aan het veroveren!
De super getalenteerde Sisko by Mieke kwam met een nieuwe webshop. De webshop voor iedere tassenmadam.
Alles wat ik al lang kon gebruiken, alles voor de perfect afgewerkte tas en zovele extra’s zijn in de shop te verkrijgen. Maakt me helemaal gelukkig!

Allen dus naar de K-Bas shop!

Terug to the point: Ik maakte een grote bestelling met een laptoptas in het achterhoofd. Mijn nieuwe laptop kon niet langer uitblijven.
Ik werkte met een super patroon en fantastisch materiaal. Kan niet anders dan dat ik super tevreden ben met het resultaat!

Het patroon

Ik greep opnieuw naar mijn favoriete boek. Mijn tas.
Hier werd al veel uit gemaakt, zie maar hier, hier en hier.  Er zijn er nog dus klik gerust nog wat verder op mijn blog ๐Ÿ™‚
Ik maakt de brede Ida. Zo past er perfect mijn laptop en mijn blogkaft in. Adapter en muis vinden ook hun plaatsje.

Veranderingen:  Ik paste de voorkant lichtjes aan. Ik plaatste de zak voor de hengsels in plaats van achter. Ik verlaagde hem ook een aantal cm. Vind ik een leuker effect geven.
Binnenin voorzag ik 2 stevige rekkers die mijn laptop op hun plaats houden.
Achteraan zie je de leren riemen wel volledig. De bodem verstevigde ik extra met Fast2fuse. Zorgt er ineens voor dat de binnenkant van mijn tas ook vastzit.

Stoffen en materiaal

Zoals ik al zei komt het meeste materiaal van K-Bas.
De buitenkant werd gemaakt uit het kurkleer. Verwerkt inderdaad zo gemakkelijk als ze zeggen! zelfs bij meerdere lagen ging mijn eenvoudig naaimachineke er gemakkelijk door.
De riemen zijn prachtige leren banden, samen met de rivetten geeft het de tas een super afwerking.

De voering werd gemaakt uit een prachtig katoentje van Julija’s.

Het was wel wat werk maar ik ben volledig verliefd op de tas.
Ik dien enkel nog een schouderriem te maken. Maar die leren band vergat ik domweg te bestellen. Domme ikke! ๐Ÿ™‚

Maakten jullie al tassen met dit materiaal?

Wat je ook kan interesseren:

21 reacties

 1. Je bent terecht verliefd op je tas! Knap gemaakt! Voorlopig werkte ik enkel met kunstleder maar dat kurkleer ziet er zo lekker soepel en zacht uit, dat moet ik ook hebben, denk ik ๐Ÿ™‚

 2. Instant love!! Keiknap!
  Ik verwerkte het blauwe kurkleer met cognac erbij. De 2e bestelling is al toegekomen en omdat het zo fijn veerwkt zullen er nog vele bestellingen volgen – ook echt fan.

 3. Heel knap gedaan!!

  Ik vind dat kurk echt geweldig, heb het nu ook "in't echt" gezien en gevoeld en 't is echt leuk materiaal. Zelf zie ik me er nog niet meteen mee werken omdat tassen en dikkere materialen echt uit mijn comfortzone is..

 4. Chic, echt enorm chic! Ik ben ook vrijwel meteen bezweken voor de hype, dus ik begrijp je volledig ๐Ÿ™‚ Eerst nog wat andere to-do's van mijn lijstje strepen en dan eens goed nadenken wat ik met mijn lapje ga maken!

 5. Wat een super gaaf spul dat kurkleer. Dat wil ik wel eens proberen. Rafelt het ook niet is mijn vraag? Of dient het wel af gewerkt te worden?

  1. Het ratelt volledig niet. Dus je kan de randen zo afwerken. Ik maakteen er onlangs een wallet mee. Randen onafgedekt en zien er nog steeds super uit!

   1. Dank u wel voor de snelle reactie. As zondag naar een stoffenmarkt. Eens kijken of ze dat daar ook verkopen. U heeft me erg nieuwsgierig gemaakt!

  1. Hey! Ik maakte geen extra vak maar voegde wel 2 rekkers toe aan het achterpand. Zodat ik de laptop erachter kan steken. Vind ik wel gemakkelijk werken. ๐Ÿ˜€

  1. Oohh helemaal geen idee meer van. Het is niet het goedkoopste materiaal. Dus het was niet niets…
   Ik denk dat het kurkleer alleen al op een 20โ‚ฌ komt. Geen idee meer hoeveel de rest was. Het is al even geleden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.