De ideale handtas deel 2

Het bloggen loopt hier een beetje stroef. Normaal gezien blog ik ‘s avonds. Lekker gezellig in de zetel. Maar aangezien de zwangerschap me moe maakt doe ik nu ‘s avonds niets meer.
Overdag hou ik me bezig met huishouden, naaien, boodschappen, zoontje,… Dan vind ik PC tijd niet zo handig.
Dus er wordt minder geblogd, terwijl ik wel een hoop naaisels te tonen heb!

Ik probeer het nu anders en ben nu deze morgen aan het bloggen. Een tasje thee en mijn havermout erbij. Misschien dat dit werkt. Moest mijn bericht nu ineens saai zijn of vol fouten staan,… ‘s morgens functioneer ik wat minder ๐Ÿ™‚

 

Terug naar de handtas!

 

Hier konden jullie lezen hoe mijn zoektocht naar de ideale mama handtas verliep en hoe het eerste deel gemaakt is. Nu toon ik jullie de kleine handtas van wat dichterbij! De handtas in de grote handtas dus ๐Ÿ™‚

Het patroon


Ik maakte onlangs de Travers handbag van Noodle-Head. Het bleek een enorm gemakkelijke tas te zijn. Net groot genoeg voor al mijn spullen. Er waren 3 dingen die ik anders wou:

  1. Minder zakjes, de flap vooraan gaf nog 2 extra zakjes. Aangezien ik mijn sleutels nooit op dezelfde plaats steek was het steeds wat veel zoeken. Ik liet de flap en 2 zakjes dus achterwege. Nu werd de achterkant van de tas dus eigenlijk mijn voorkant.
  2. Ik wou de tas steviger. Ik koos dus voor extra stevig materiaal.
  3. Ik wou de tas wat eleganter. Ook opgelost door het juiste materiaal te kiezen!

Ik maakte opnieuw de grote versie. Liet de flap achterwege. Voor de rest veranderde ik niets.

 

Het materiaal


Hier ben ik weer: enorm veel lof over het K-Bas materiaal.ย 

Het nepleer is enorm stevig en toch soepel en zacht tegelijk. Geeft je tas een zeer leuk gevoel. Het lijkt hierdoor echt een winkelexemplaar!

Onlangs was ik zou dom mijn tas aan de buggy te hangen. Onoplettende man bleef stappen terwijl mijn tas heel de tijd tegen het wiel scheurde. Ikke in paniek! Mijn tas. Bleek er NIETS aan te zijn! Stevigheidstest geslaagd!

Voor de voering koos ik een katoentje dat ik ooit in de kringloopwinkel vond! Aangezien het materiaal stevig genoeg is heb ik niet moeten verstevigen!

 

Tot hiertoe wordt de tas dagelijks gebruikt! Al dan niet in combinatie met de andere. Het systeem werkt super voor mij! Dus je ziet hier een tevreden vrouw! ๐Ÿ™‚

Wat je ook kan interesseren:

4 reacties

  1. Wat een mooie tas. Ik heb mij zojuist ook aan een tas gewaagd en vooral aandacht besteed aan het interieur zodat alle losse spulletjes een plaats zouden hebben. Het materiaal waar je je tas van maakte ga ik zeker ook een keer proberen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.