De elegantere rugzak

Vele kilometers op de fiets vraagt wat aanpassing van de kledij.
Hoe meer ik fiets hoe minder modieus ik ben.

Een veel te grote regenbroek, handschoenen die er niet uitzien maar wel waterdicht zijn, een helmmuts en geen hakken en kleedjes meer. Mijn elegantie en modebewustzijn verliezen van het praktische ๐Ÿ™‚

Momenteel zijn we op een nieuw punt beland. De handtas: een schoudertas hangt in de weg tijdens het fietsen. Een rugzak zou dus een betere optie zijn, zeker als ik veel moet meenemen.
Toch wil ik niet alles overboord gooien. Dus ik koos ervoor een eleganter model te maken (lees: in een mooi stofje).

Het patroon 

Ik maakte de drie-ineen rugzak uit het boek Tassen Maken de Vrouw van Lisa Lam.

Op zich is het een heel goed patroon. Het ziet er een afgewerkte, gedetailleerde tas uit maar op zich is het maken niet erg moeilijk.

De uitleg van het boek vond ik wel bizar. De afkortingen lijken chinees (ze staan vooraan in het boek uitgelegd maar zijn zo onlogisch dat je ze niet onthoud), af en toe zijn de stapjes raar ingedeeld. En hier en daar blijkt tekst te missen. Ik vond bijvoorbeeld een hele stap niet terug. Het was dus soms een beetje uitzoeken, ik was blij dat ik kon putten uit mijn eigen ervaring.

Dus… leuke tas en ontzettend stevig, handig en mooi resultaat maar de uitleg in het boek is niet altijd even gemakkelijk. Maar hรฉ, als je eraan begint, ik wil gerust een beetje raad geven! Just ask!


De Stoffen 

Annelies zegt het in haar boek “De tas van Annelies” heel duidelijk: gebruik stevige stoffen voor handtassen. Katoen is er niet voor gemaakt en versteviging is niet altijd de oplossing. 
Wijze raad. Ik koos dan ook voor stevige stoffen. Eerlijk gezegd: het werkt een pak gemakkelijker. Het gaf mijn naaimachine soms wat dikke lagen om door te stikken. Maar het was geen gedoe met versteviging knippen, strijken, loskomen, … 

Stevige stoffen dus!
Ik gebruikte een prachtige mantelstof die ik kocht bij Mondepot. Ik maakte er al eerder deze jas van (zal dus niet gedragen worden wanneer ik de rugzak gebruik. Te veel is ook niet goed ๐Ÿ™‚ )
Ik denk dat de stof er niet meer is, maar deze wel. Ook een heel mooi zwartwitteke.

De binnenkant maakte ik uit een stevige jeansachtige zwarte stof. Geen idee meer waar ik het haalde.

Alle fournituren (ringen, tassenband, koord,…) werden bij Veritas aangeschaft.

Hopelijk blijkt het een heel handige tas. De komende week wordt ze al getest.
Misschien enkel nog inspuiten en waterdicht maken. ๐Ÿ™‚ Lang leve het Belgische weer!

Wat je ook kan interesseren:

10 reacties

    1. Het patroon komt uit het boek: tassen maken de vrouw. Helaas nergens meer te koop. Wel nog in verschillende bibliotheken te verkrijgen. Hopelijk ook bij jou in de buurt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.