De boekentas

Seppe gaat naar school. Zo spannend. Het is niet zijn eerste keer, vorig schooljaar mocht hij al 3 maanden gaan.

Hij vond het in het begin allemaal wat spannend: wenend afzetten en terug wat plas accidenten. Maar al snel was hij in zijn nopjes. Je zag hem ontzettend snel groeien.

Ineens zong hij liedjes met gebaren, was hij geรฏnteresseerd in beestjes (insectenthema op school) en speekte hij naar andere kids (ja hij leert dus niet enkel goede dingen…)

Het begin van zijn schoolcarriรจre begint natuurlijk met een zelfgemaakte boekentas. En nu het bijna terug school is, merk ik dat deze mijn blog nog niet bereikt heeft ๐Ÿ˜

Het patroon


Ik ben helemaal verliefd op echte boekentasjes, de ouderwetse rechthoekige vorm. Geen rugzakje dus voor mijn ventje. Toch wou ik het allemaal niet te ingewikkeld hebben. (Lees: 2 kinderen in huis is een pak minder zin in moeilijke projecten).

Ik vond het Hazel patroon van Liel ideaal. Eenvoudig en toch een leuk resultaat ๐Ÿ™‚

Hoewel het boekentasje niet perfect is vind ik het toch een leuk patroontje. Het werd gemaakt in vermoeide toestand met de aanwezigheid van de kids. Niet alles is dus perfect recht en dat zie je. Maar toch tevreden ๐Ÿ™‚

Seppe zelf is helemaal verzot op zijn boekentas. Ik heb hem nog nooit zo zorgzaam gezien voor iets. Hij wil hem ook continu zelf dragen (zelfs in de fietskar, wat zeker niet goed zit). Het boekentasje is net groot genoeg voor zijn 3 doosjes en trui. (reservekledij zit in een zakje apart aan de kapstok)

Het materiaal


Ik koos voor neutrale materialen. Aangezien ik zo een zotte mama ben die vind dat jas en boekentas samen moeten passen. Een jeanske dus, met wat geel om het op te vrolijken.

De jeansstof had ik al lang in de kast liggen. Verder gebruikte ik zwarte paspel en tassenband van bij Veritas. Mijn metalen fournituren kocht ik bij K-Bas.

De leuke geplastificeerde spookjesstof kocht ik bij de Gouden Flamingo. Een heel toepasselijk stofje aangezien ik Seppe steeds mijn spookje noem. ๐Ÿ™‚ Flexfolie van Feeรซrieke. De stoffen zijn stevig genoeg dus ik koos ervoor ze niet te verstevigen.

Vorig jaar mocht dit boekentasje naar de bumbaklas. Dit jaar zal het de dribbelklas worden. Nieuwe kids, nieuwe juf. Mama vind het allemaal heel spannend ๐Ÿ™‚ Hopelijk een fantastisch nieuw schooljaar!

We wensen alle schoolgaanders een leuke eerste dag en aan alle mama’s wensen we veel rust ๐Ÿ™‚


Wat je ook kan interesseren:

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.