De Bertha Broek

Hoera! Fibre Mood deed het weer: hun tweede magazine staat opnieuw vol met mooie dingen. Ik mocht opnieuw een patroontje uitproberen en koos voor de Bertha.

Het patroon


Wanneer we een patroontje kiezen krijgen we steeds 1 foto te zien. Het model zat neer dus het was echt raden naar hoe de broek er ging uitzien :-).

Maar al een geluk: ik ben fan. Mijn vriendje moet nog wel wennen aan de brede pijpen ๐Ÿ™‚

De maten van de broek zorgden voor wat verwarring. Nee, eerlijk gezegd zorgde ik zelf voor de verwarring ๐Ÿ™‚

Er staat een duidelijke tabel in het magazine om te bepalen welke maat je hebt. Ik mat mezelf op en merkte dat ik bijย  kledingstukken groter uitkwam. De onzelfzekere vrouw ik mij weigerde dit te maken ๐Ÿ™‚ en ik ging voor het maatje tussenin (1tje groter dan mijn winkelmaat, 1tje kleiner dan de tabel).

Uiteindelijk bleek de broek heel nipt en moest ik de naadwaarde wat minder stikken om wat mm’s broek te winnen. Ik hoorde achteraf van de makers van Fibre Mood dat ze een andere maatstaf hanteren dat de winkels.

Dus mijn raad: Meet jezelf op en maak wat in de Bertha tabel staat. ๐Ÿ™‚

De stof


De wollige stof had ik nog in mijn stoffenkast liggen, ik vond ze ooit in de kringloopwinkel! Dus een koopje! Verder heb je enkel nog een ritsje en een knoopje nodig.

Benieuwd naar welke patronen er nog in het magazine staan? Of zelf iets gemaakt? Bekijk zeker eens de leuke linkparty!ย 

Wat je ook kan interesseren:

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.