Blogchallenge: let’s kick it!

Het is hier momenteel wat stilletjes. Opnieuw beginnen werken vraagt iets te veel van mijn tijd. Dat gecombineerd met een enorme blogdip maakt dat er weinig berichten verschijnen. Ik heb momenteel het gevoel dat ik weinig nieuws en origineel te vertellen heb, er wordt al zoveel getoond in blogland,…ย  Kennen jullie dat gevoel? ๐Ÿ™‚

 

Maar niets beter dan een leuke blogchallenge om er terug wat in te komen! Momenteel zit ik weer te typen en komt de zin weer wat terug.

Voor deze blogcallenge werd ik gekoppeld aan Hanne van Naadjes en Draadjes. Een super leuke blog met originele naaisels! Dus zeker eens een kijkje nemen!

Ik kreeg 3 leuke criteria waar ik met plezier mee aan de slag ging:

 1. Naai iets voor jezelf
 2. mix and match minstens 2 verschillende stoffen.
 3. Voeg een leuk accentje toe.

Een nieuwe hobby drong zich tegelijkertijd op in mijn leven, ideaal om de 3 criteria hiermee te koppelen ๐Ÿ™‚

Het patroon


Ik heb momenteel een echte “style crush”. Annelies van “de zuster van” haar creaties, haar stijl, haar combinaties,… Ik vind ze fantastisch! Grote fan! Haar boek vind ik fantastisch en ik denk dat ik ooit iedere handtas gemaakt ga hebben. De Tatanne, De kato en de Lily werden al eerder gemaakt, ik heb er nog een hoop te gaan!

Deze keer ging ik voor de kleine Sofia. Eentje dat al lang op de to sew lijst stond en waar ik eindelijk tijd voor moest/kon maken!

Zoals altijd is het patroon weer fantastisch! Het zit goed in elkaar en dankzij de uitleg heb ik weer nieuwe technieken geleerd. Merci, Annelies!

Zoals jullie zien ben ik beginnen boksen, de kleine Sofia is de perfecte grootte voor al mijn materiaal.

(Annelies, geen schrik. Een grote fan, maar ik beloof enkel je blog en boek te stalken ๐Ÿ™‚ )

De Stoffen en het materiaal


De bordeaux stof ligt al enorm lang in de kast, ik vind het een prachtige stof, bijna 2 meter heb ik. Ik kocht ze in de kringloopwinkel dus nog een koopje ook. Het is een gekoesterd stofje, de overschot wordt ooit een broek denk ik. De voering is een stevige stof die ik ooit in de koopjeshoek van Moens vond.

De bodem werd gemaakt uit de prachtige tassenstof van K-Bas.

Naar goede gewoonte werden al mijn fournituren ook opnieuw aangekocht bij K-Bas.ย 

Extra


naaien voor mezelf: check, minimum 2 stoffen: check.

En het kleine detail: check!

Mijn naaimachine kan letters en die wou ik nog eens uitproberen ๐Ÿ™‚ Een leuke slogan voor het boksen was zeer snel gevonden ๐Ÿ™‚ Jaja, een quote van een echte pro!

 

Zo, ik vind de tas super geslaagd en hoop dat jullie ze ook kunnen appreciรซren. Uiteindelijk blog en naai ik voornamelijk voor mezelf, maar het is natuurlijk ook leuk als het ook anderen kan inspireren.

Benieuwd naar wat de anderen voor deze challenge moesten maken? Neem zeker een kijkje!

girlsinuniform
lunatiek
asiwsiw
ย www.sewingalacarte.nl

Wat je ook kan interesseren:

19 reacties

 1. Leuk! Je inspireert zeker.
  De blogchallenge is een leuke uitdaging, hopelijk helpt deze om uit je dipje te komen.
  Ik doe voor de eerste maal mee, eind april post ik mijn creatie.

 2. Whaw, echt tof gedaan. De mooiste sporttas ooit. Ik durf ook niets anders zeggen, of ik krijg een boks op mijn neus :-). Neen, eerlijk gemeend: super tas, stoere hobby!

 3. Ik mocht ze al in real life ontmoeten en vond ze toen al heel professioneel. Echt een toppertje wat mij betreft en een aangename madam om mee samen te naaien ook.

 4. Ik heb geen schrik hoor (hoewel, van een vrouw die kan boksen…) maar ik zit hier wel te blozen van oor tot oor. Wat een mooie complimenten!

  Ik ben vooral heel blij om te lezen dat je het patroon goed vond en dat je er van hebt bijgeleerd. Toch uiteindelijk het hele doel van het boek.

  Groetjes!

 5. Waw zeg, zo een heerlijke tas! En wat een mooie blogpost. Merci nog eens om te wisselen, en heel veel succes met je nieuwe creaties en blogposts! ๐Ÿ˜‰

 6. Superstoer! Enneuh, no worries wat die blogdip betreft, ik blog ook niet steeds over alles wat ik maak (IG is meer mijn ding, zo blijkt ๐Ÿ˜‰ )

 7. Ik zag de tas al voorbij komen op IG maar wat is deze tas mooi. Leuke opschriften en prachtige details. Ik zag ook al een tas bij Girls in Uniform en ik ben zo benieuwd of jullie de tassen maken op je ‘gewone/gebruikelijke’ machine of er een apart exemplaar voor hebben staan.

  1. Ik doe het met mijn gewoon machine. Lukt perfect. Heb wel een extra hulpstukje voor dikke naden. Weet niet hoe het noemt maar ga er een van de dagen over bloggen met foto ๐Ÿ˜
   Dus binnenkort meer info!

  1. Ik heb stevige stoffen gebruikt dus heb niets moeten verstevigen. Werkt een pak gemakkelijker. Ik heb wel de bodem verstevigd met decovil.
   Veel succes!

 8. prachtige sporttas. het geeft me echt zin om mij er ook aan te wagen, maar dan liever niet voor een challenge met een deadline enzo. ik volg voor het hulpstukje. ik ga mij er toch eens in moeten verdiepen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.