Achter de schermen: mijn naaihoek

Ik ben steeds heel benieuwd naar anderen hun naai plekjes. Ik kijk met veel nieuwsgierigheid achter de schermen. Hierom besloot ik om ook eens mijn doeken weg te doen. Neem dus gerust een kijkje achter mijn schermen deze keer! 

Tijdens de verbouwingen heb ik enorm hard nagedacht over de inrichting van mijn naaihoekje. Ik wist voornamelijk wat ik niet wou ๐Ÿ™‚ 

Ik wou geen aparte ruimte (ik hou van gezelligheid), ik wou naar de TV kunnen kijken tijdens het naaien, ik wou een goed werkblad, veel ruimte om alles op te bergen en toch niet te veel een rommelige uitstraling. 
Geen gemakkelijke opdracht maar het is geslaagd. 
Ik ben momenteel ongelofelijk hard verwend en heb het ideale hoekje met een ontzettend grote kast waar ik alles in kan bewaren! 
Kijk mee: 

Momenteel staat er nog een vaste pc op mijn werkblad maar die wordt binnenkort vervangen. Normaal gezien hou ik mijn werkblad zo leeg mogelijk, lekker veel plek zo! 

De onderste laag van de kast zijn schuiven. Deze schuif is gevuld met oude video cassetten.
Hier kan je zien hoe ik ze omtoverde tot handige opbergdozen. 
De andere schuiven worden gebruikt voor mijn stoffenrestjes. 

Mijn overlock en naaimachine hebben ieders een kast. Ze kunnen iedere avond heel gemakkelijk weggezet worden. 

Stofjes genoeg. Ik moet bekennen dat ik zo nog 2 vakjes heb ๐Ÿ™‚ 
De stofjes hebben er al beter bijgelegen. Dat perfecte opvouwen hou ik nooit lang vol. 

Mijn rommelkastje. Iedere avond ruim ik mijn werkblad op. Nee ik orden dan niet alles. Ik duw alles in deze kast, die eigenlijk leeg is. Zo lijkt het huis opgeruimd en moet ik de dag nadien er alles maar uithalen om verder te doen. Af en toe deze kast opruimen is wel een must ๐Ÿ™‚ 

Opbergen en inspiratie. De kast dient voor alles. 

De oude naaikoffer van mijn grootmoeder doet natuurlijk nog steeds dienst. 

Patronen opbergen doe ik in kaften. Veel kaften ondertussen al. 

De kast is nogal hoog maar mijn vintage ladder zorgt steeds voor hulp. 
En zoals je ziet. Perfect uitzicht op de TV.
Ondertussen ook een schitterend uitzicht op het speelhoekje van onze mini. Hij spelen ikke naaien. 
Hebben jullie thuis ook een vaste naai ruimte? Hoe hebben jullie deze ingericht? 
Links naar foto’s, blogpost,… van jullie ruimtes zijn welkom! Ik ben zeer benieuwd ๐Ÿ™‚ 
Kasten komen van ikea en zijn perfect op maat samen te stellen. Ook het werkblad werd daar samengesteld. De doosjes, zakjes, koffertjes,… in de kast komen voornamelijk uit de kringloopwinkel. 

Wat je ook kan interesseren:

24 reacties

 1. Wauw! Sรบper! Ik zou een Naaihoekje kunnen maken maar dan beneden terwijl onze living op het eerste is. En later zou het op het tweede verdiep ook kunnen maar ik vind het zo gezellig in de woonkamer. Anders zie ik mijn man nooit meer!

 2. Ik heb nog zelden een 'naaikamer' voorbij zien komen die ik zo inspirerend vind. Tot nog toe moet ik het doen met de keukentafel. Hoewel er boven wel ruimte zou zijn vind ik dat zo ongezellig. Door jouw naaihoek heb ik ineens weer meer inspiratie gekregen voor als het zover komt dat ik een vaste naaihoek beneden ga inrichten :):)

 3. Wauw! Wat een leuke tips en wat een mooie verzameling! Toevallig toonde ik op mijn blogje ook juist 'how i sew' :-). Voor mijn toekomstige naaiplek kom ik hier zeker nog eens terug kijken …

 4. Wauw, echt wauw…. Komt precies uit zo'n boekje van Martha ๐Ÿ™‚ Of ik kijk gewoon graag binnen bij andere mensen ๐Ÿ™‚ Super handig he, zo'n "rommelkast" waar je alles gewoon in duwt en dan lijkt de rest opgeruimd. Ik doe dat ook (iets te vaak) (en het opruimen daarvan vergeet ik dan vaak ook)

 5. Echt leuk zo! Onze kinders zijn uit huis en we zijn samen bezig met het hele huis…wel per kamer in ons tempo.Ik snap heel goed van werken in de huiskamer, man en evt Tv..maar ik wil mijn spullen laten liggen als ik een projectje heb. En dat begint mij nu op te breken in de huiskamer.Alles gaat naar zolder, mijn man neemt de voorzolder als ICTer/Netwerkbeheerder en ik de grote zolder..ik verheug mij er al op..over een poosje en met Ikea meubels..geweldig! Heb een tafel van de Ikea en daar ga ik mijn naaimachine in laten verzinken..staat ook van iemand op Pinterest.
  Over de lapjes: op Pinterest zag ik lades waar lapjes op een kaart zaten en die kaarten stonden rechtop in de lades..echt goed georganiseerd.
  Grote hoeveelheden zag ik rechtop op kaarten staan..die kartonnen die de stoffenman ook heeft voor zijn textiel..moet je maar eens in filmpjes over Quilten zien..staan ze ook op pak en ooghoogte.Heb al ongelofelijk veel ideetjes opgeslagen voor uitvoer van ons werkplek.๐Ÿ˜Š
  Zou het dan ook graag willen laten zien. .mja..zou niet weten hoe๐Ÿ˜ฏ
  S

  .

  1. Super ideetjes allemaal! Heb je u ideetjes op pinterest staan? Dan mag je me zeker je pinterest naam eens doorgeven en kan ik het eens bekijken. of je mag een mailtje sturen ๐Ÿ™‚ Heel benieuwd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.